Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2019-07-01
Upplaga
8
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Skrivboken, 8 uppl : - Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
504 g
SAB
Fc.06,Aef
ISBN
9789151102504
Skrivboken, 8 uppl : - Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier (häftad)

Skrivboken, 8 uppl : - Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier

Häftad Svenska, 2019-07-01
450
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur ska man skriva? Hur planerar, formulerar och bearbetar man? Hur kommer man igång? Vilka regler gäller? Kort sagt, hur gör man?
I SKRIVBOKEN finns svaren. Här får läsaren konkreta råd för att komma framåt i sitt skrivande. Här diskuteras strategier för skrivprocessens olika moment och här presenteras inte bara regler och mönstertexter utan också användbara övningar.

Den åttonde upplagan av SKRIVBOKEN är grundligt genomarbetad och anpassad till de senaste årens utveckling på språkets och skrivandets område. I synnerhet är avsnitten om språkriktighet och interpunktion uppdaterade och utökade. Här ges till exempel klara och tydliga regler för hur semikolon ska användas. Och i ett nytillkommet avsnitt tas frågan om adjektivets böjning (a- eller e-form?) upp.

SKRIVBOKEN vänder sig till alla som skriver, oavsett vad: artiklar, vetenskapliga uppsatser, rapporter, säljbrev, ansökningar, brev eller bloggar. Den vänder sig till alla som vill lära sig mer om hantverket. Till alla som vill skriva bra - och bättre.

Siv Strömquist, docent i nordiska språk vid Uppsala universitet, har i forskning och undervisning ägnat särskilt intresse åt skrivande och språkriktighet. Under åren 1994-2012 svarade hon regelbundet på läsarnas språkfrågor i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrivboken, 8 uppl : - Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier
  2. +
  3. Skrivboken, 7 uppl : Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivboken, 7 uppl : Skrivprocess, skrivråd och... av Siv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 899 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Siv Strömquist