Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-08-06
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Den interagerande människan uppl 2
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
441 g
SAB
Oaa
ISBN
9789151102542
Den interagerande människan (häftad)

Den interagerande människan

Häftad Svenska, 2019-08-06
419
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Människan blir ständigt involverad i andra människors handlande - med eller mot sin vilja, på ett engagerat eller oengagerat sätt, flyktigt eller under långa tidsperioder, medvetet eller omedvetet. Detta är en av utgångspunkterna inom interaktionismen.

Vad är då interaktionism? Ett vanligt svar är mikrosociologi och socialpsykologi, där man studerar hur människor beter sig mot varandra, ansikte mot ansikte. Ett annat svar är tolkande sociologi, främst kvalitativa studier av mening och meningsskapande i mänskligt handlande. Bokens författare vill emellertid hävda att interaktionism är ett nödvändigt synsätt inom all sociologi. Struktur, kultur, klass, kön och ålder är abstrakta kategorier som behöver människor för att fyllas med blod och liv.

Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel, och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till. Den nya upplagan innehåller två nya kapitel, ett om Michail Bachtin och ett om begreppet karisma. 

Författarna Carl-Göran Heidegren, professor, och David Wästerfors, lektor, är båda verksamma vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den interagerande människan
  2. +
  3. Från stoff till studie : om analysarbete i kvalitativ forskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från stoff till studie : om analysarbete i kval... av Jens Rennstam, David Wästerfors (häftad).

Köp båda 2 för 735 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna