Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2020-08-17
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Äldre och åldrande - grundbok i gerontologi 3 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 24 mm
Vikt
670 g
SAB
Vs
ISBN
9789151102689

Äldre och åldrande : grundbok i gerontologi

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-08-17
595
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I alla möten med en äldre människa - frisk som sjuk - finns det aspekter kring äldre och åldrande som är viktiga att känna till. Åldrandets komplexitet är stor och det ställer krav på professionerna runt den äldre att arbeta utifrån en helhetssyn grundad i den senaste forskningen.

Äldre och åldrande ger en introduktion till forskningsområdet gerontologi och tar upp de förändringar - biologiska, psykologiska, sociala och funktionella - som sker under åldrandet. Författarna tar också upp många olika perspektiv på vård och omsorg om äldre, allt från hälsofrämjande insatser, ensamhet och e-hälsa till ålderism och genusfrågor.

Denna tredje upplaga är kraftigt omarbetad. Flera kapitel är helt nya och övriga kapitel har reviderats och uppdaterats med ny forskning. En rad nya författare bidrar också med fler ämnen och infallsvinklar.

Äldre och åldrande är skriven för högskoleutbildningar inom vård, omsorg, medicin och socialt arbete. Den är också till nytta för yrkesverksamma inom området, samt för andra som vill öka sin kunskap om äldre och åldrande.

Författarna är alla verksamma inom forskning, undervisning och/eller praktik och har gedigen kunskap inom sina områden. Huvudredaktörer är Marie Ernsth Bravell och Lena Östlund. Marie är legitimerad sjuksköterska och docent i gerontologi. Lena är socionom och adjunkt i gerontologi. Båda är verksamma vid Institutet för gerontologi, Jönköping University.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldre och åldrande : grundbok i gerontologi
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 854 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna