Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-06
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
SO för lärare 1-3
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
251 g
ISBN
9789151102757
SO för lärare 1-3 (häftad)

SO för lärare 1-3

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-06
305
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det centrala innehållet i läroplanen för SO-ämnena i årskurs 1-3 presenteras under fyra rubriker: Att leva tillsammans, Att leva i närområdet, Att leva i världen och Att undersöka verkligheten. Dessa rubriker kan tyckas inbegripa allt och intet, och som lärare kan det därför vara svårt att få grepp om både detaljer och övergripande teman. Under varje rubrik i det centrala innehållet finns en rad olika moment och i den här boken får läraren hjälp att bena ut vad dessa innebär och hur de kan behandlas i undervisningen.

De fyra SO-ämnena geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap bidrar på olika sätt till att utveckla kunskaper om samhällen och människors gemensamma liv. Det finns många sätt att knyta samman dessa ämnen i SO-undervisningen, men eleverna behöver också tidigt bekanta sig med de olika ämnenas innehåll och grund. Boken innehåller ett kapitel per ämne, och ett avslutande kapitel om ämnesövergripande undervisning. Varje kapitel berör ämnets historia, hur ämnet beskrivs i Lgr11 rörande bland annat mål, centralt innehåll och kunskapskrav, ämnets centrala begrepp samt vad som kan vara viktigt att tänka på i undervisningen.

Den här boken är tänkt att inspirera blivande lärare att utveckla en SO-undervisning för årskurs 1-3 där SO-ämnenas specifika innehåll och frågor synliggörs, samtidigt som deras innehåll ses i ljuset av varandra. En sådan undervisning kan skapa en gemensam plattform för en bred och djup samhällsorienterande kunskap.

Bokens författare har alla erfarenhet av att arbeta som lärare. De är verksamma i lärarutbildning, i forskning som rör lärande och undervisning, samt i arbete för att utveckla undervisningsmetoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SO för lärare 1-3
  2. +
  3. Omvårdnad 1, elevbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad 1, elevbok av Maria Bengtsson, Maria Christidis, Ulla Lundström, Anna-Lena Stenlund (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »