Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-06-23
Upplaga
4
Förlag
Gleerups Utbildning AB
SAB
Eaad
ISBN
9789151102771
Konflikthantering i professionellt lärarskap (häftad)

Konflikthantering i professionellt lärarskap

Häftad Svenska, 2020-06-23
429
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Konflikter är en naturlig del av skolans och förskolans vardag - att möta och hantera konflikter kräver däremot specifik kunskap och träning. Om det sociala samspelet i en konflikt hanteras väl kan konflikten vara ett tillfälle att träna sig i att uttrycka sina egna tankar, diskutera olika uppfattningar och tolkningar, reflektera över sitt eget och andras deltagande samt att tänka igenom samspelets förlopp. 

Forskningen visar också att när lärare och förskollärare får kunskap om konflikthantering behöver de inte ägna lika mycket tid åt att hantera konflikter och till disciplinering. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar. Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen? 

Konflikthantering i professionellt lärarskap innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskapsfältet. Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag.   

Bokens fjärde upplaga är reviderad och utökad med ett kapitel om dramapedagogiskt förhållningssätt kopplat till ledarskap och förebyggande konflikthantering.

Samtliga medverkande författare arbetar dagligen med konflikthantering, teoretiskt och/eller praktiskt. Bokens redaktörer är Ilse Hakvoort, docent i pedagogik, verksam vid Göteborgs universitet, och Birgitta Friberg, konsult och författare. Övriga författare är Torgeir Alvestad, Tone Försund, Marianne Göthlin, Arja Kostiainen, Pat Patfoort, Anneline Sander och Towe Widstrand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konflikthantering i professionellt lärarskap
  2. +
  3. Hedersrelaterad problematik i skolan. SOU 2010:84

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hedersrelaterad problematik i skolan. SOU 2010:84 (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Konflikthantering i professionellt lärarskap