Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2020-03-12
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Matematikdidaktik i förskolan, 2 uppl : Att utveckla lekfulla, matematiska barn
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
290 g
SAB
Eabt.01
ISBN
9789151102825

Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn

Häftad,  Svenska, 2020-03-12
379
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är matematik i förskolan? Hur kan man väcka barns nyfikenhet på matematik? I den här boken visar författarna hur man kan utgå från det som barn redan vet och kan, och utifrån ett sådant förhållningssätt arbeta med olika matematiska aspekter i förskolan.

I boken ges ett särskilt perspektiv på matematikdidaktik i förskolan, där barnet och leken sätts i centrum. Författarna problematiserar de matematiska målen i förskolans läroplan med hjälp av Alan Bishops sex kulturhistoriska matematiska aktiviteter: leka, förklara, lokalisera, designa, mäta och räkna. Dessa aktiviteter beskriver hur matematik skapas och används i alla mänskliga kulturer. Genom en förståelse för hur dessa aktiviteter fungerar kan man förverkliga de matematiska målen i förskolans läroplan och samtidigt utveckla lekfulla, matematiska barn.

I denna reviderade upplaga är innehållet anpassat efter den nya läroplanen för förskolan (Lpfö 18). Boken har också försetts med flera nya exempel, undervisningsbegreppet diskuteras tydligare och arbetet med flerspråkighet i förskolan har lyfts.

Bokens författare har under flera år tillsammans bedrivit forskning som fokuserar på förskolans matematik och olika aspekter av den. Författarna är verksamma inom förskollärarprogrammet och andra lärarprogram vid olika lärosäten i Sverige och Norge. De har också skrivit materialet till matematiklyftet för förskola och förskoleklass.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn
  2. +
  3. Matematikundervisning i förskolan : Att se världen i juset av matematik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematikundervisning i förskolan : Att se värl... av Camilla Björklund, Hanna Palmér (häftad).

Köp båda 2 för 862 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna