Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Prima matematik
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Prima matematik 3B grundbok, upplaga 3
SAB
Ta
ISBN
9789151103037
Prima matematik 3B grundbok (häftad)

Prima matematik 3B grundbok

Häftad Svenska, 2020-05-27
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Prima matematik är ett basläromedel i matematik för årskurs F-3, målinriktat och med tydlig förankring i läroplanen. I nya Prima matematik har målen blivit ännu tydligare - både för lärare och elev. I de populära Mattelabben finns övningar för kommunikation. I det tydliga lärarstödet finns Minilektioner kopplade till målen.

I Prima matematik grundbok inleds varje kapitel med en tydlig målbeskrivning och en samtalsbild. Med hjälp av samtalsfrågor kan du kommunicera matematik med dina elever.  I tydliga och enkla Mattelabb arbetar eleverna konkret med laborativ problemlösning. Tillvägagångssätt och resultat dokumenteras, presenteras och diskuteras i klassen. Därefter arbetar eleverna med grundspåret och här återkommer målen från startuppslaget, ett i taget, och kopplas till konkreta övningar.

Grundspåret avslutas med en diagnos. Här finns uppgifter kopplade till alla moment i målbeskrivningen. Resultatet visar vilka delmål eleven behöver träna mer på och vilka hen redan behärskar.  Sist i varje kapitel finns repetition och utmaning. Här kan du skräddarsy en individuell plan för varje elev med nyttiga repetitionsövningar och/eller roliga utmaningar.

På insidan av bokens omslag finns viktiga matematiska begrepp som presenteras i boken och ett spel.

I Grundbok 3B befäster eleven målen och begreppen i matematik för år 3. Eleven arbetar med höga tal, tallinjen, addition och subtraktion huvudräkning och uppställning, multiplikation och division huvudräkning, problemlösning, bråk, talmönster, 3D geometriska objekt, algebra, temperatur, programmering och nya/äldre enheter.

Prima matematik i korthet:
* målrelaterat läromedel med tydlig förankring i läroplanen
* låter eleverna utveckla sina matematiska förmågor
* gör eleverna medvetna om sin egen kunskapsutveckling
* mattelabb med laborativ problemlösning
* lätt att individanpassa och ge varje elev de utmaningar och den extra träning hen behöver
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prima matematik 3B grundbok
  2. +
  3. Prima matematik 3A grundbok, upplaga 3, 25 ex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prima matematik 3A grundbok, upplaga 3, 25 ex av Åsa Brorsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 3798 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Brorsson