Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-11-26
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Traditionernas didaktik - Religion och kulturarv i förskola
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789151103082
Traditionernas didaktik - Religion och kulturarv i förskola (häftad)

Traditionernas didaktik - Religion och kulturarv i förskola

Häftad Svenska, 2020-11-26
298
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idag uppmärksammas en rad traditioner i den svenska förskolan: halloween, lucia, jul, alla hjärtans dag och många andra. Hela tiden utmanas de rådande traditionerna av nya och de nya lever sida vid sida med de mer etablerade. 

Enligt läroplanen ska förskolan överföra och utveckla ett kulturarv som handlar om värden, traditioner, historia, språk och kunskap. I de traditioner som anses vara äldre svenska traditioner ingår även religion. När barn i förskolan undervisas i och om traditioner skapas det därmed också möjligheter att ge barnen kunskaper om och av religion. Läroplanen ger dock ingen vägledning exakt om vad som ska förmedlas när det gäller exempelvis traditioner. Så hur kan man göra?

I Traditionernas didaktik ger författarna flera konkreta och inspirerande exempel på hur förskolepedagogerna kan uppfylla uppdraget att ge kunskap till och utveckla barns intresse för vad som pågår i det samhälle de växer upp i. Boken ger en inblick i vilka traditioner som uppmärksammas; vilka högtider som firas, samt hur relationen mellan kulturarv, tradition och religion hanteras i den svenska förskolan.

Bokens redaktörer är Tünde Puskás, biträdande professor i pedagogiskt arbete och Anita Andersson, lektor i samhälle och kultur i ett skolperspektiv, samt. Båda vid Linköpings universitet.
Övriga författare är Polly Björk-Willén, biträdande professor emerita i pedagogiskt arbete vid Linköpings universitet och Eva Reimers, professor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Traditionernas didaktik - Religion och kulturarv i förskola
  2. +
  3. Normer i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normer i förskolan av Eva Reimers, Jenny Bengtsson, Anette Hellman (häftad).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag

    Polly Björk-Willén, Sabine Gruber, Tünde Puskás

    Hur kan man genomföra de motsägelsefulla uppdrag som slås fast i förskolans läroplan - att både förmedla ett kulturarv och att främja mångfald? Är det ens möjligt att genomföra båda uppdragen?Hur kan man genomföra de motsägelsefulla uppdrag som sl...