Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 15 mm
Vikt
406 g
SAB
Eabp.02
ISBN
9789151103099
Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl (häftad)

Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-05
349
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vi lever i en teknikintensiv värld, där vi hela tiden möter teknik i form av olika tekniska konstruktioner, maskiner, hemelektronik och samhällets tekniska system. Därför är kunskaper om och i teknik viktiga för människor i alla åldrar. Att redan tidigt i skolan få leka med, prova och utveckla egna tekniska lösningar är ett sätt att bli förtrogen med och orädd för teknik. Barn behöver också få erfarenheter av att värdera teknik och utveckla kunskaper om hur teknikutveckling skett.

UNDERVISA I TEKNIK är tänkt att ge lärare inspiration för att planera verksamheten i klassrummet och hjälp att tolka kursplanen i teknik. Boken innehåller genomgångar av teknikämnet, integrerad med didaktik och metodik. Av bokens sex huvudkapitel utgår tre från det centrala innehållet enligt Lgr11: Tekniska lösningar, Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar och Teknik, människa, samhälle och miljö. 

Den nya upplagan har anpassats enligt den reviderade kursplanen i teknik. Innehållet har breddats och utökats med ett kapitel om programmering och digitalisering.

Boken vänder sig till lärare och blivande lärare i hela grundskolan men kan även fungera som inspiration för pedagoger i förskolan. 

Författare till boken är Myrtel Johansson, ämnesansvarig för teknik inom lärarutbildningen vid Malmö universitet, och Maria Sandström, som har lång erfarenhet av teknikutbildning för både studenter och aktiva lärare. Maria driver också Facebooksidan "Teknikämnet i skolan".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl
 2. +
 3. Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : ... av Anna Ehrlin (häftad).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket tydlig och lättläst bok om teknik
  Marie, 4 september 2020

  Bra inspiration och information till blivande lärare! Med tydliga exempel och bra referenser till både kursplan och annan litteratur i ämnet så är det en väldigt användbar bok för lärarstudenter och andra lärare som vill fortbilda sig inom ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Utkik 4-6 Teknik

  Maria Sandström, Anna Wirstedt

  Utkik är en basserie i SO, NO och teknik för årskurserna 4-6. Innehållet utgår från Lgr 11 och det finns möjlighet att kombinera bok och digitala komponenter. Utkik teknik består av elevbok, elevwebb och lärarwebb. Här finns basen i din teknikunde...