Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 15 mm
Vikt
406 g
SAB
Eabp.02
ISBN
9789151103099

Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-08-05
422
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever i en teknikintensiv värld, där vi hela tiden möter teknik i form av olika tekniska konstruktioner, maskiner, hemelektronik och samhällets tekniska system. Därför är kunskaper om och i teknik viktiga för människor i alla åldrar. Att redan tidigt i skolan få leka med, prova och utveckla egna tekniska lösningar är ett sätt att bli förtrogen med och orädd för teknik. Barn behöver också få erfarenheter av att värdera teknik och utveckla kunskaper om hur teknikutveckling skett.

UNDERVISA I TEKNIK är tänkt att ge lärare inspiration för att planera verksamheten i klassrummet och hjälp att tolka kursplanen i teknik. Boken innehåller genomgångar av teknikämnet, integrerad med didaktik och metodik. Av bokens sex huvudkapitel utgår tre från det centrala innehållet enligt Lgr11: Tekniska lösningar, Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar och Teknik, människa, samhälle och miljö.

Den nya upplagan har anpassats enligt den reviderade kursplanen i teknik. Innehållet har breddats och utökats med ett kapitel om programmering och digitalisering.

Boken vänder sig till lärare och blivande lärare i hela grundskolan men kan även fungera som inspiration för pedagoger i förskolan.

Författare till boken är Myrtel Johansson, ämnesansvarig för teknik inom lärarutbildningen vid Malmö universitet, och Maria Sandström, som har lång erfarenhet av teknikutbildning för både studenter och aktiva lärare. Maria driver också Facebooksidan "Teknikämnet i skolan".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl
  2. +
  3. Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, ... av Myrtel Johansson, Maria Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 802 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 2 uppl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket tydlig och lättläst bok om teknik
    Marie, 4 september 2020

    Bra inspiration och information till blivande lärare! Med tydliga exempel och bra referenser till både kursplan och annan litteratur i ämnet så är det en väldigt användbar bok för lärarstudenter och andra lärare som vill fortbilda sig inom ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna