Utkik 7-9 Geografi grundbok, 2:a uppl (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utkik 7-9
Utgivningsdatum
2020-08-07
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Utkik 7-9 Geografi grundbok, 2:a uppl
SAB
N
ISBN
9789151103204
Utkik 7-9 Geografi grundbok, 2:a uppl (häftad)

Utkik 7-9 Geografi grundbok, 2:a uppl

Häftad Svenska, 2020-08-07
598
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast fredag 11 december för leverans innan julafton
Utkik är marknadens ledande basläromedel i SO för årskurs 7-9. Till varje ämne, geografi, historia, religion och samhällskunskap, finns en komplett stadiebok, en välfylld elevwebb och en praktisk, digital lärarhandledning i form en lärarwebb.

Andra upplagan
De nya upplagorna har anpassats till det centrala innehållet och kunskapskraven i de reviderade kursplanerna. Varje kapitel inleds dessutom med ett uppslag där man med bilder, ord och frågeställningar kan arbeta språkutvecklande och knyta an till elevernas förförståelse. Andra upplagan innehåller också kortfrågor efter varje uppslag eller längre avsnitt, där eleverna kan kontrollera att de förstått innehållet. Läromedlet innehåller följande kapitel: "Geografi att undersöka platser" (introducerar ämnet och beskriver hur man kan jobba med geografiska frågor), "Med kartor jorden runt", "Väder, klimat och vegetation", "Vår planet jorden", "Hållbar utveckling", "Världen befolkning", Produktion, handel och transporter", "Välstånd och fattigdom i världen" och  "Sårbara platser". Varje kapitel avslutas med ett uppslag som lyfter vad klimatförändringen betyder för det kapitlet tar upp. 

Koppling till verkligheten
Varje kapitel inleds med ett "case", som gör stoffet relevant och tränar eleverna i att ställa geografiska frågor. En gång i månaden läggs en ny SO-gemensam "Månadens fördjupning" ut på webben. Det är text med fördjupnings- och diskussionsfrågor kring någon aktuell händelse eller intressant fråga. 

Tränar mot målen
Bokens fördjupning- och metoduppgifter (F&M) har förnyats och utvecklats för att eleverna ska kunna träna mot de mål som de reviderade kursplanerna lyfter. Kapitlen avslutas med sammanfattning samt repetitions- och reflektionsfrågor. Kompletterande material finns på elev- och lärarwebb.

Tränar ordförståelse och begrepp
För att stötta eleverna när det gäller ordförståelse finns rikligt med självrättande övningar som tränar ämnesord, andra svåra ord och begrepp.

Utkik geografi i korthet:
* helt uppdaterat i linje med de reviderade kursplanerna
* nya introduktionsuppslag till varje kapitel som lyfter förförståelse och språkutveckling* nytt klimatuppslag sist i varje kapitel lyfter klimatförändringens betydelse för det kapitlet tar upp* kortfrågor efter varje längre avsnitt för att underlätta inlärningen
* stöd i arbetet med utvärdering och bedömning 
* flexibelt läromedel där du kan skapa ditt eget upplägg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utkik 7-9 Geografi grundbok, 2:a uppl
  2. +
  3. Utkik 7-9 Samhällskunskap grundbok, 2:a uppl, 10 ex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utkik 7-9 Samhällskunskap grundbok, 2:a uppl, 1... (kartonnage).

Köp båda 2 för 5707 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna