Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-10-27
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Konflikthantering i arbetslivet 2 uppl : förstå, hantera, förebygg
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
328 g
SAB
Doka,Qbfa,Oaa
ISBN
9789151104522
Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg (häftad)

Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2020-10-27
362

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi berörs av konflikter på olika områden i livet, inte minst på våra arbetsplatser. Konflikter som hanteras på ett dåligt sätt kan leda till frustration, försämrad kvalitet och effektivitet, negativt klimat och i värsta fall hälsoproblem. Men konflikter är inte bara problem. De är också en resurs att ta tillvara. Konflikter visar att människor vill ändra på något. Därför kan en konstruktiv hantering av konflikter leda till att verksamheten och organisationen utvecklas, att rollfördelningen blir tydligare och att den ömsesidiga förståelsen och tilliten ökar.

Den här boken ger redskap för att förstå konflikter, kunna sortera i dem och se vilka möjligheter som finns att hantera dem konstruktivt. Författaren behandlar teman som konfliktkunskap, självinsikt, ansatser för problemlösande kommunikation, strategier och redskap för konflikthantering samt strategier för att bygga en robust samarbetskultur. I den nya upplagan har bland annat kapitlet om konfliktkunskap utökats och det avslutande kapitlet om strategier för robusta samarbetskulturer har skrivits om grundligt för att stå i samklang med boken Att bygga en robust samarbetskultur. Förebygga konflikter i arbetslivet av Helén Carlson, Thomas Jordan och Anette Olheim (Gleerups förlag). 
Konflikthantering i arbetslivet blev i sin första upplaga utsedd till Årets HR-bok 2015.

Thomas Jordan är docent och universitetslektor i arbetsvetenskap vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han är även fortbildare och handledare i eget företag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg
  2. +
  3. Konflikter : Uppkomst, dynamik och hantering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikter : Uppkomst, dynamik och hantering av Barbro Lennéer Axelson, Ingela Thylefors (kartonnage).

Köp båda 2 för 782 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Jordan