Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Räknespår
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Räknespår matematik i förskoleklass, grundbok
Dimensioner
250 x 200 x 8 mm
Vikt
228 g
SAB
Ta
ISBN
9789151105703
Räknespår matematik i förskoleklass, grundbok (häftad)

Räknespår matematik i förskoleklass, grundbok

Häftad, Svenska, 2021-01-15
159
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Räknespår är ett finlandssvenskt läromedel för elever i förskoleklass och följer den svenska läroplanen. Här läggs grunden för ett matematiskt tänkande genom fokus på talförståelse, språkutveckling och begreppsbildning. I diskussioner och lekar använder eleverna sifferord och jämförelseord med nära koppling till vardagliga situationer.
 
Räknespår Grundbok består av nio kapitel som följer årstiderna med naturnära teman. Innehållet har fokus på talförståelse utifrån ny finländsk forskning med centrala grundläggande matematiska begrepp.

Utvecklar elevens talförståelse
I gemensamma aktiviteter, diskussioner, lekar och eget skapande använder eleven räkneord och tal upp till 10. Med hjälp av talbilder och talens användning i olika räknehändelser får eleven uppleva hur matematik kommer till användning i verklighetsnära situationer. 

Integrerar matematik och språk
Genom aktiviteter och en språkanvändning får eleven erfarenhet av matematiska begrepp. Räknehändelser via bilder och konkreta situationer inspirerar eleven att använda matematikens språk. 

Ökar barnets medvetenhet om vår miljö

Bokens illustrationer och temaområden har hämtats från närmiljön och bidrar till att lyfta fram miljöfostran i matematiska aktiviteter. Bilderna följer årstidernas växlingar och inspirerar eleverna till att upptäcka matematikens användning i vår omgivande miljö. Den egna närmiljön är en naturlig utgångspunkt för gemensamma aktiviteter och diskussioner
 
Två ark med aktivitetskort medföljer boken.

Innehåll: Räkneord och siffror 0-10, likheter och skillnader, mönster, geometriska former, jämförelser, delning och mätning.

Räknespår i korthet:
* Utvecklar elevens talförståelse
* Integrerar matematik och språk
* Ökar elevens medvetenhet om vår miljö
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räknespår matematik i förskoleklass, grundbok
  2. +
  3. Räknespår matematik i förskoleklass, lärarhandledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räknespår matematik i förskoleklass, lärarhandl... av Lisen Häggblom (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisen Häggblom