Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
99
Utgivningsdatum
2022-05-11
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Digitalisering i socialt arbete : Socialtjänstens utmaningar och möjligheter
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
178 g
SAB
Ohf
ISBN
9789151106748
Digitalisering i socialt arbete : socialtjänstens utmaningar och möjligheter (häftad)

Digitalisering i socialt arbete : socialtjänstens utmaningar och möjligheter

Häftad Svenska, 2022-05-11
207
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I en tid då tekniska lösningar blir allt vanligare behövs en problematisering av vad digitalisering i socialtjänsten betyder och hur olika verksamheter påverkas. Digitaliseringen väcker reaktioner, både i form av rädslor för att det personliga mötet ska försvinna och förhoppningar om effektiva lösningar för ett mer ekonomiskt, rättvist och mer likriktat beslutsfattande och utförande. Kan digital teknik ersätta det personliga mötet? Är det bättre med en objektiv neutral robot än en subjektiv professionell ? och går det ens att skapa en neutral och objektiv robot? Vem ansvarar för robotens beslut? Frågorna är många och komplexa.

Digitalisering i socialt arbete ger en introduktion till hur socialtjänstens verksamheter möter digital teknik och visar exempel på hur socialtjänsten digitaliserats. Författaren diskuterar vilka risker och möjligheter som digitaliseringen innebär för socialtjänstens verksamheter, men också hur den framtida utvecklingen kan komma att se ut. Boken tar sin utgångspunkt i praktiknära studier, främst i nationell kontext, och innehåller också diskussionsfrågor för att inspirera till fortsatta samtal.  

Boken vänder sig både till studenter och yrkesverksamma som kommer i kontakt med eller arbetar inom socialtjänsten och som är nyfikna på interaktionen människa?teknik och framtidens sociala arbete. 

Lupita Svensson är universitetslektor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Hon forskar om digitalisering och socialt arbete i allmänhet och har särskilt fördjupat sig i automatisering och socialtjänst.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalisering i socialt arbete : socialtjänstens utmaningar och möjligheter
  2. +
  3. Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmani... av Karin Åhman, Pernilla Leviner, Kavot Zillén (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »