Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2022-01-03
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Lärande, 2 upplagan
Dimensioner
228 x 155 x 13 mm
Vikt
370 g
SAB
Eaac
ISBN
9789151106878

Lärande : en introduktion till perspektiv och metaforer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-03
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Människan är en flexibel varelse och hon kan lära sig en mängd fysiska och intellektuella färdigheter. En del av det vi kan, snappar vi upp i vardagen i familjen, i kamratkretsen och genom olika fritidsaktiviteter, annat tar vi till oss genom undervisning och systematiskt organiserad utbildning. Ju mer komplext samhället blir, desto längre tid ägnar vi åt utbildning och lärande. Trots lärandets stora betydelse för individ och samhälle, är det svårt att hitta en entydig definition av vad lärande är.

Lärande - en introduktion till perspektiv och metaforer introducerar olika perspektiv på lärande som är och har varit framträdande i forskning och diskussion om skola och utbildning under de senaste hundra åren. Hur vi uppfattar lärande spelar en avgörande roll för hur undervisning planeras, genomförs och utvärderas. De föreställningar om - eller metaforer för - lärande som vi lever med, blir utgångspunkter för hur läroplaner formuleras, hur nationella prov organiseras, vad vi ser som god pedagogik i klassrum och andra lärmiljöer och vilka förväntningar vi har på barn, unga och numera också vuxna. De perspektiv som presenteras i boken sträcker sig från behaviorism och neurovetenskap till situerade och sociokulturella traditioner.

I denna andra upplaga har texten uppdaterats och ett kapitel om lärande ur ett fenomenologiskt perspektiv har tillfogats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande : en introduktion till perspektiv och metaforer
  2. +
  3. Svenska läroplaner : läroplansteori för de pedagogiska professionerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska läroplaner : läroplansteori för de peda... av Daniel Sundberg (häftad).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärande : en introduktion till perspektiv och metaforer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och lättläst!
    Giada S., 17 oktober 2022

    Den här boken var jätteintressant att läsa och författarens förklaringar av de olika begreppen tycker jag var mycket tydliga. Dessutom förses man också med exempel som hjälper en att förstå bättre och att tillämpa lärandemetoderna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roger Säljö