Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-11-12
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Etik i professionellt lärarskap, 3 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
278 g
SAB
Emia,Dgea
ISBN
9789151107158
Etik i professionellt lärarskap (häftad)

Etik i professionellt lärarskap

Häftad Svenska, 2021-11-12
343
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En medveten och gemensam professionsetik bidrar till att utveckla den etiska kompetensen och innebär att lärare får inspiration och stöd för det dagliga yrkesutövandet. Under en vanlig dag i skolan och förskolan uppstår ofta svåra situationer, där lärare måste agera snabbt och många gånger på egen hand. Detta kräver en etisk beredskap.

ETIK I PROFESSIONELLT LÄRARSKAP visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans och förskolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. I boken ges också förslag på sätt att förhålla sig till och agera i de olika situationerna, såväl för den enskilda läraren som för personalgruppen i stort. I denna tredje reviderade upplaga har ny forskning och nya riktlinjer för förskolan och skolan inkluderats. Fallbeskrivningarna har också uppdaterats för att ge ökad igenkänning. 

Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna, Kirsten GrØnlien Zetterqvist, TD i religionsfilosofi, och Ann Paulin, gymnasielärare, har alla lång erfarenhet av undervisning i lärarutbildning. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik i professionellt lärarskap
  2. +
  3. Visuell kunskap för multimodalt lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visuell kunskap för multimodalt lärande av Margaretha Häggström, Hans Örtegren (häftad).

Köp båda 2 för 660 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • SO-undervisning på mellanstadiet : Forskning och praktik

    Maria Olson, Sara Irisdotter Aldenmyr

    Inom SO-ämnena samlas en mängd kunskapsområden, frågeställningar, händelser och fenomen. I SO-undervisning på mellanstadiet sätter författarna SO-undervisning i skolans mellanår i fokus och två förhållningssätt lyfts särskilt fram: SO-undervisning...