Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2022-08-09
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Fritidshemmet som språkande, läsande och skrivande arena
Dimensioner
228 x 155 x 13 mm
Vikt
230 g
SAB
Eabf
ISBN
9789151107189

Fritidshemmet som språkande, läsande och skrivande arena

Häftad,  Svenska, 2022-08-09
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fritidshemmet är en fantastisk plats för språkande, läsande och skrivande. Men vad behöver en fritidslärare ha kunskap om för att kunna stötta elevers språkutveckling? Och hur går man till väga rent praktiskt?

Målet med den här boken är att ge läsaren redskap för att tänka bredare och djupare om samtal, läsning och skrivande i fritidshemmets verksamhet. Med stöd i literacyforskning ges många exempel på fritidshemmets möjligheter till ett vardagligt språkarbete.

I kapitlen ryms bland annat det tematiska och multimodala arbetssättet och skönlitteraturens möjligheter. Viktiga fokus är också hur en flerspråkig miljö och personalens förhållningssätt kan verka språkutvecklande för alla elever samt hur ”wild pedagogies” kan öppna för en ännu bredare syn på språkets betydelse i fritidshemmet.

Boken riktar sig till grundlärarstudenter, lärarutbildare, fritidslärare och andra verksamma i fritidshemmet, och lämpar sig mycket väl som inspi¬ration för kollegialt lärande.

Författarna är Birgit Andersson, fritidspedagog och lektor i pedagogiskt arbete, Ulla Damber, docent i pedagogik och lärarutbildare vid Mittuniversitetet, Carina Hermansson, professor i språkdidaktik vid Högskolan Borås och Mareike Jendis, lektor vid Institutionen för språkstudier vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fritidshemmet som språkande, läsande och skrivande arena
  2. +
  3. Språkdidaktik i fritidshemmet : språkundervisning medan livet levs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkdidaktik i fritidshemmet : språkundervisni... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna