Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-10-20
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Systematiska studier av kristen och muslimsk tro : - en introduktion
Dimensioner
228 x 155 x 15 mm
Vikt
410 g
ISBN
9789151107318

Systematiska studier av kristen och muslimsk tro : - en introduktion

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-10-20
397
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människor har genom alla tider funderat över verklighetens grund och existensens mening, varifrån vi kommer och hur livet ska förstås i ljuset av lidande och död. Teologiska föreställningar och religiös tro på gudomliga ting har utvecklats i samspelet mellan sådana frågor och rådande omständigheter i kulturer och samhällen. Systematisk teologi är studiet av de religiösa trosföreställningarnas innehåll och intellektuella sammanhang.

Det här är en introduktionsbok till ämnet systematisk teologi som med utgångspunkt i kristen och muslimsk tro tar sig an frågorna om de traditionella trosföreställningarna, hur de har gestaltats i historien, hur de har utvecklats och hur de kan förstås idag.

Boken ger även en inledande bild av modern livsåskådningsforskning som utifrån nutida sekulära förutsättningar tar sig an liknande frågor men utifrån annat material än traditionella teologiska texter och religiösa symboler.

Mohammad Fazlhashemi (red.) är professor i islamisk teologi och filosofi vid Uppsala universitet, och verksam som ämnesföreträdare med inriktning mot islamisk teologi inom ämnet systematisk teologi.

Mattias Martinson (red.) är professor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet, och verksam som ämnesföreträdare med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi inom ämnet systematisk teologi.

Thomas Ekstrand är universitetslektor och docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet, med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi.

Maria Essunger är universitetslektor och docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet, med inriktning mot livsåskådningsforskning och kristen teologi.

Emin Poljarevic är lektor i islamisk teologi och filosofi, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet och verksam inom ämnet systematisk teologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Systematiska studier av kristen och muslimsk tro : - en introduktion
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna