Att vara speciallärare : med specialisering språk-, skriv- och läsutveckling, matematikutveckling samt intellektuell funktionsnedsättning

Häftad,  Svenska, 2022-08-01
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utmaningarna är stora och många i dagens skola och eleverna har väldigt olika förutsättningar. Vad kan en speciallärare med specialisering inom språk-, skriv-, läs- och matematikutveckling bidra med i skolans arbete? Och hur arbetar en speciallärare med specialisering intellektuell funktionsnedsättning?

Speciallärarens uppdragsbeskrivning och arbetsuppgifter är varierande. Det kan handla om att göra pedagogiska utredningar, ge stöd individuellt och i grupp, föreslå anpassningar i lärmiljön, undervisningen och bedömningspraktiken. Men också att granska den rådande praktiken, hålla sig uppdaterad om forskningsfronten och att presentera nya rön för kollegor. Samverkan med andra professioner, både inom och utanför skolan, är en viktig uppgift.

I bokens andra upplaga har ett flertal kapitel tillkommit. Två rör specialiseringen intellektuell funktionsnedsättning, ett är ett fördjupande kapitel om matematikspecialiseringen och ett handlar om specialläraren i det flerspråkiga klassrummet.

Den bild av specialläraren som växer fram i boken är en kollega som är mitt i klassrummet och som fungerar som stöd till både enskilda elever i sårbara lärandesituationer och till kollegor i behov av handledning och ny kunskap.

Barbro Bruce (red.) är legitimerad logoped, doktor i medicinsk vetenskap och docent i utbildningsvetenskap med inriktning specialpedagogik. Bokens övriga författare är alla verksamma inom fältet specialpedagogik.

Lotta Anderson fil. dr, docent i specialpedagogik och tidigare universitetslektor i utbildningsvetenskap med inriktning specialpedagogik vid Malmö universitet.

Annette Byström är specialpedagog och speciallärare och arbetar som adjunkt i specialpedagogik vid Högskolan Kristianstad inom specialpedagogprogrammet och speciallärarprogrammet, specialisering språk-, skriv- och läsutveckling.

Catarina Grahm är specialpedagog, och arbetar som universitetsadjunkt i specialpedagogik vid Högskolan Kristianstad.

Ingemar Holgersson är fil. dr i teoretisk fysik och arbetade under 35 år som universitetslektor i matematik och matematikdidaktik vid Högskolan Kristianstad.

Ulrika Ivarsson är speciallärare med specialisering grav språkstörning.

Maria Kragh är specialpedagog och speciallärare.

Linda Plantin Ewe är specialpedagog och arbetar som universitetsadjunkt i utbildningsvetenskap med inriktning specialpedagogik vid Högskolan Kristianstad.

Cecilia Segerby är lektor i matematikdidaktik och speciallärare i matematik och arbetar som lektor i specialpedagogik vid Högskolan Kristianstad inom specialpedagogprogrammet och speciallärarprogrammet, specialisering matematikutveckling.

Helena Sjunnesson är fil. lic.i pedagogik med fortsatta forskarstudier mot en doktorsexamen. Helena arbetar även som adjunkt vid Högskolan Kristianstad.

Anna-Karin Svensson är fil. dr i pedagogik och arbetar som lektor i pedagogik/specialpedagogik vid Malmö universitet.

Catarina Wästerlid är utbildad specialpedagog och speciallärare i matematik och arbetar som adjunkt i matematikdidaktik inom speciallärarprogrammet med inriktning matematikutveckling samt grundlärarutbildningarna vid Högskolan Kristianstad.

Daniel Östlund är docent och biträdande professor i pedagogik med inriktning specialpedagogik vid Högskolan Kristianstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vara speciallärare : med specialisering språk-, skriv- och läsutveckling, matematikutveckling samt intellektuell funktionsnedsättning
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Bruce