Styrning och ledning av svensk förskola och skola : en introduktion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2022-06-22
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Styrning och ledning av svensk förskola och skola, 3 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Emia-c
ISBN
9789151108803

Styrning och ledning av svensk förskola och skola : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2022-06-22
242
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur styrs egentligen skolan och förskolan? Var fattas besluten? Vad innebär det att tillhöra en profession? Den svenska skolan och förskolan är en komplex organisation som kan vara uppbyggd på olika sätt hos olika huvudmän.

Diskussioner om skolan pågår ständigt och frågor om friskolornas villkor, maktfördelningen mellan staten och huvudmännen samt lärares handlingsutrymme är återkommande. Diskussionerna påverkas av det parlamentariska läget, som i sin tur påverkar förutsättningarna för lärares och skolledares yrkesutövning.

Lärare, förskollärare eller fritidspedagog är mångfacetterade yrken i en mångsidig organisation. Kunskap om hur verksamheten styrs och leds är en förutsättning för att kunna ta ansvar som professionell yrkesutövare. I den här boken tecknas en översiktlig bild av ett antal områden som är viktiga för yrkesverksamma inom skolan att känna till, inte minst för att kunna påverka den egna arbetssituationen. Denna tredje upplaga är uppdaterad på flera punkter, bland annat utifrån att nya förslag lagts fram på skolområdet i form av statliga utredningar, departementspromemorior och myndighetsbeslut.

Johanna Ringarp är docent i både historia och i pedagogik. Hon är verksam vid Stockholms universitet och Uppsala universitet. Elisabet Nihlfors är senior professor i pedagogik med inriktning mot ledarskap vid Uppsala universitet och hedersdoktor vid Malmö universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrning och ledning av svensk förskola och skola : en introduktion
  2. +
  3. Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett för... av Solveig Hägglund, Annica Löfdahl Hultman, Nina Thelander (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna