Kriminologi, 3:e upplagan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kriminologi
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2024-08-12
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Kriminologi, 3:e upplagan
Dimensioner
242 x 165 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
Oepa
ISBN
9789151112343

Kriminologi, 3:e upplagan

Häftad,  Svenska, 2024-08-12
679
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Kriminologi är ett läromedel framtaget till elever som läser kriminologi på gymnasieskolan eller läser ämnet på annan grundläggande utbildning. Läromedlet består av en tryckt elevbok och ett digitalt lärarmaterial.

Kriminologi är ett tvärvetenskapligt ämne som handlar om brott av olika slag. Ämnet försöker förklara varför vissa människor begår brott och hur det påverkar såväl den enskilde individen som samhället i stort?

Boken Kriminologi utgår från teorier om varför brott uppstår och behandlar omständigheter och samband. Vad räknar vi som brott och vem kan bli kriminell? Vilka påföljder finns och vad innebär de för individen och dess anhöriga? Vad säger lagarna och hur fungerar rättssystemet? Hur arbetar polisen och Kriminalvården för att förebygga brott? Med olika fallbeskrivningar och tankeväckande intervjuer belyser läromedlet kriminologi i praktiken.

Denna tredje upplaga av Kriminologi har aktualiserats och utökats med nytt innehåll. Nyskrivna kapitel finns om de grova brotten såsom gängkriminalitet och terrorism, och om de kriminaltekniska metoderna, vilka ständigt utvecklas i kampen mot brottsligheten.

I bokens sista kapitel vidgas vyerna både i nutid och dåtid. Kapitlet tar oss med till olika delar i världen med olika frågeställningar kopplade till läromedlets övriga kapitel.

Kriminologi i korthet:

• ger förståelse för vad ämnet innebär

• tar upp olika teorier om varför brott begås

• problematiserar kring vad samhället gör för att undvika att brott begå

• ger eleverna möjlighet att reflektera och diskutera kring förekomsten av brott och dess inverkan på individer
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Kriminologi, 2:a upplagan

    Sonja Nilsson, Carina Östlin

    Kriminologi är ett läromedel framtaget till elever som läser kriminologi på gymnasieskolan eller läser ämnet på annan grundläggande utbildning. Läromedlet består av en tryckt elevbok och ett dig...

  • När korthuset faller

    Carina Östlin

    Försiktigt skjuter han upp dörren som står på glänt. Han ska bara försäkra sig om att rummet är städat och tomt. Synen som möter honom är inte vad man förväntar sig att se i ett klassrum på en gymnasieskola. Där inne ligger läraren i en onaturlig ...