Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behandling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2003-06-01
Upplaga
3
Förlag
Bokförlaget Robert Larson AB
Medarbetare
Schenström, Ola (red.)
Dimensioner
215 x 141 x 16 mm
Vikt
350 g
SAB
Doka,Dokb
ISBN
9789151403403
Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behandling (häftad)

Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behandling

Häftad Svenska, 2003-06-01
167
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utbrändhet och stressrelaterad sjuklighet har på kort tid vuxit till en folksjukdom. Förutom det mänskliga lidande stressjukdomarna medför, är deras konsekvenser förödande för företagen och samhällsekonomin.

Det har hittills rått brist på handfasta åtgärdsprogram och verktyg för att vända den negativa utvecklingen. Martin Krauklis och Ola Schenströms bok utgör ett sådant verktyg. Den unika kombinationen av deras respektive kunskapsområde som präst och läkare har resulterat i en fördjupad analys och en tidigare aldrig skådad bredd när det gäller att förstå och åtgärda dessa problem..

Martin Krauklis är präst i Svenska kyrkan och författare. Ola Schenström arbetar som läkare sedan 1973. Han är specialist i allmänmedicin. Verksamhetschef för Mjölkuddens vårdcentral i Luleå sedan 1984.

Utbrändhet, den nya folksjukdomen är en fakta- och studiebok. Den ger en heltäckande bild av sjukdomens orsaker och behandling, och av förebyggande åtgärder på individ-, arbetsplats-, kommunal och nationell nivå. Boken, som riktar sig till såväl enskilda läsare som studiegrupper, avslutas med en studiehandledning.

LÄKARTIDNINGEN: "Utbrändhet, den nya folksjukdomen Skriven av prästen Martin Krauklis och Ola Schenström, som är specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Mjölkuddens vårdcentral i Luleå. En aktuell, bred och välskriven bok som berör allt från definitioner till behandling av utbrändhet. Innehåller även handledning om man vill läsa boken i studiecirkel."

ICA-KURIREN: "Bra skrivet om utbrändhet Stressrelaterade sjukdomar är ett tecken i tiden i vår del av världen. Trots att allt tyder på att fler och fler drabbas fortsätter tempot att vridas upp på arbetsmarknaden. Ola Schenström, distriktsläkare, och Martin Krauklis, präst, har tillsammans skrivit boken 'Utbrändhet - den nya folksjukdomen', en rik källa till hjälp för människor som drabbats. Här finns fler goda och konstruktiva exempel på vad man kan göra på andra sidan 'väggen', både för den enskilde och för arbetsgivare."

Eva Marklund/MEDIKAMENT: "Nytänkande om stress och utbrändhet Vi nås dagligen av rapporter via media om ökade sjukskrivningstal, stora kostnader för samhället och hur olika arbetsplatser går på knäna på grund av ökad stress och utbrändhet. Mycket har skrivits i denna fråga och vi kan ta del av både vetenskaplig och populärvetenskaplig litteratur. Många konsulter och förståsigpåare finns i branschen och nästan varje vecka kommer någon form av inbjudan via posten att delta i den ena eller andra utbildningen.
  Ola Schenström, distriktsläkare i Luleå, och Martin Krauklis, författare och präst i Svenska kyrkan, har tillsammans kommit ut med en ny bok just om utbrändhet. Här får man mer än i många andra böcker en praktisk handledning till hur man som enskild individ eller i grupp kan arbeta med problemen."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behandling
 2. +
 3. Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av... av Kristina Ahlström (pocket).

Köp båda 2 för 222 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Krauklis

 • Martin Luther : liv och verk

  Martin Krauklis

  Martin Luther: liv och verk är en initierad och spännande berättelse om munken som, mot sin vilja, blev centralgestalten när en ny kristen tradition tog form och en ny kyrka växte fram. Framställningen, som spänner över vida fält från Luthers priv...

 • Per Oscarsson : i filosofens kostym

  Martin Krauklis

  Denna bok handlar om skådespelaren Per Oscarsson, särskilt om hans filosofi och syn på livet och tillvaron. Boken grundar sig på en flerårig brevväxling mellan Per Oscarsson och Martin Krauklis, och tar upp allt från livsfrågor och existentiella f...

Bloggat om Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsa...