Om kärlek : ur Att vara fri (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Ola Björne, Ann Lagerström
Utgivningsdatum
2010-12-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Översättare
Eva Bauer
Dimensioner
125 x 140 x 10 mm
Vikt
92 g
SAB
Dadd/LC
ISBN
9789151403502
Om kärlek : ur Att vara fri (cd-bok)

Om kärlek : ur Att vara fri

CD-bok Svenska, 2010-12-10

Slutsåld

"Vi har byggt vårt samhälle på våldet och vi hyser känslor av våld inom oss. Den miljö och kultur som vi lever i är en produkt av vår strävan och möda. Av vår smärta och skrämmande brutalitet...

Allt detta inser jag och säger till mig själv att jag vill leva ett verkligt fridfullt liv, ett liv i överflödande kärlek - allt våld måste försvinna. Vad bör jag då göra?" (J. Krishnamurti)

Denna CD-skiva innehåller urval texter ur boken "Att vara fri" i svensk översättning av Eva Bauer och en intervju av Krishnamurti gjord av Ann Lagerström.

Urval, bearbetning: Ola Björne.

Uppläsning: Ola Björne och Ann Lagerström.

"Krishnamurti undersöker och ifrågasätter tillvaron, i synnerhet det vi kallar våra jag. Utan att värdera, döma, definiera, jämföra, klassificera - det vill säga utan uppdelning, distans, åtskillnad och splittring, utan att medverka till mer konflikter och våld än vi redan gjort och gör. Inom oss, gentemot oss själva och gentemot andra. Utan att söka några upplevelser, känslor, tillstånd, svar, lösningar eller vad det nu är vi vill komma i åtnjutande av. Allt detta måste upphöra. Inte på grund av någon viss uppfattning, inte på uppmaning av någon inre eller yttre auktoritet, inte av någon som helst anledning, inte heller för att du skulle vilja, att du tycker det vore roligt eller spännande att se om du skulle kunna, eller bara för att se vad som händer. Då är det omöjligt.

Bara ett stilla, vaket och uppmärksamt seende av denna hjärnans totala cirkus. I detta seende ligger en potential till förändring förborgad. En förändring som ingen föreställning, ingen tro, ingen god föresats och ingen kunskap eller erfarenhet kan åstadkomma. I detta seende måhända uppdagas att detta ditt seende och ditt handlande är ett och detsamma; att du ser och är verkligheten som den faktiskt är. Eftersom du är utan utgångspunkt, utan jag. Detta är förändringen." (Ola Björne)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om kärlek : ur Att vara fri