Bergfeldts Amerika. S1A1, Sju dagar kvar att leva (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (14.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sju dagar kvar att leva (del 1)
Inläsare
Karin Bergquist
Utgivningsdatum
2019-05-09
Upplaga
1
Förlag
Tiden förlag
ISBN
9789151500720

Bergfeldts Amerika. S1A1, Sju dagar kvar att leva Ljudbok

(14 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2019-05-09

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Han som snart ska dö, omgiven av tungt beväpnade vakter.

Mannen i buren lyfter telefonluren och hälsar, presenterar sig.

När Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I över tio år har Vaughn Ross väntat på att dö, sedan han dömdes för ett dubbelmord. Snart ska han spännas fast på en bår, injiceras med gift och avrättas.

Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.

I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset.

Sju dagar kvar att leva har tidigare givits ut som bok. Här presenteras den i en serie på nio spännande avsnitt, som inleds med en hälsning från författaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Bergfeldt