Bergfeldts Amerika. S2A4, Tre dagar med Ku Klux Klan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Tre dagar med Ku Klux Klan (del 4)
Utgivningsdatum
2019-06-23
Upplaga
1
Förlag
Tiden förlag
ISBN
9789151501499
Bergfeldts Amerika. S2A4, Tre dagar med Ku Klux Klan (e-bok)

Bergfeldts Amerika. S2A4, Tre dagar med Ku Klux Klan (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-06-23
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Följ med Carina Bergfeldt till USA:s mest rasistiska stad: Harrison i Arkansas, där över 99 % av befolkningen är vit. Sydstatsflaggor hänger från butiker och bilar, och skyltar som varnar för "vitt folkmord" står längs motorvägen. En skakig biltur in i skogarna leder oss till platsen där Ku Klux Klan håller sin årliga träff.

Och du är inbjuden.

På gården, där klanens ledare hälsar välkommen, springer barn omkring och leker, klädda i t-shirtar med klanens nazistliknande rödsvartvita symbol. Familjen är i fokus och kvinnor utgör en allt större del av medlemmarna. Under de tre dagar som årsmötet pågår väljs nya "riddare" in och vikten av att bevara och försvara den vita rasen upprepas gång på gång.

Parallellt berättas Ku Klux Klans minst sagt brokiga historia fram till idag. En avhoppad medlem ger sin bild av klanens noga uttänkta rekryteringsmetoder. De tre dagarna med klanen avslutas med en korsbränning, en tradition som skrämt människor i över 100 år.

I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset.

Tre dagar med Ku Klux Klan är baserad på en artikelserie i Aftonbladet. Reportaget har utökats med nytt material och inleds med en hälsning från författaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Bergfeldt