Vårkänning : Lökar, Knölar Och Andra Vårväxter För Trädgården (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma Bokförlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
247 x 175 x 18 mm
Vikt
655 g
SAB
Qef
ISBN
9789151835648
Vårkänning : Lökar, Knölar Och Andra Vårväxter För Trädgården (inbunden)

Vårkänning : Lökar, Knölar Och Andra Vårväxter För Trädgården

Inbunden Svenska, 2000-01-01

Slutsåld

Hannu Sarenström är mannen som lever i symbios med sin trädgård på Kinnekulle. Denna gång har han riktat sin intensiva nyfikenhet mot experternas plantskolor och botaniska trädgårdar i bl a Göteborg, Lund och Uppsala. På jakt efter vårblommande växter har han funnit en imponerande rik flora av vanliga och ovanliga lökar, knölar och andra växter för trädgården.

Boken börjar även denna gång om hösten. Han studerar ängsligt sina tidlösor och höstkkrokusar och ser till att de inte fryser till is med hjälp av levande ljus under glaskupor. Sedan följer den långa vintern med sällskap av alla de lökväxter vi kan glädjas åt inomhus: tazetter, hyacinter, amaryllis, iskonvaljer etc.

När våren äntligen kommer exploderar hans trädgård av alla de lökar han under hösten grävt ned i jorden likt en samlande ekorre. Nu slår tulpanerna ut i alla tänkbara färger, mönster och former medan pingstliljorna lyser vita och oskuldsfulla. Magnolian öppnar sina sällsamma knoppar och hundtandsliljans kyska blomma växer upp ur de vackra bladen.

Hannu Sarenströms odlingsråd och tips varvas med de vällustiga beskrivningarna av blommornas skönhet. De strålande vackra färgfotografierna gör honom till en av våra främsta trädgårdsfotografer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vårkänning : Lökar, Knölar Och Andra Vårv...