Skador inom idrotten (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
3:e
Förlag
Prisma Bokförlag
Översättare
Viveka Tunek och Susanne Brokop
Originaltitel
Sport Injuries
Medarbetare
Roos, Ole, Renström, Per (medf.)
Illustratör/Fotograf
Lennart Molin och Ole Roos
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 155 x 40 mm
Vikt
1220 g
SAB
Vu,Rb
ISBN
9789151839950
Skador inom idrotten (kartonnage)

Skador inom idrotten

handbok om förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder för aktiva, ledare, instruktörer, sjukgymnaster, läkare m.fl.

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2003-01-01

Slutsåld

Den här boken vill på ett lättillgängligt sätt förmedla kunskaper om olika idrottsskador och ge råd om förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder. Den vänder sig till elitidrotterare och motionärer, ledare och tränare, till idrottslärare, sjukgymnaster och övrig sjukvårdspersonal.

Eftersom det är av stor vikt för idrottare att känna till de vanligaste riskerna för skador inom olika grenar ägnas stort utrymme åt förebyggande åtgärder. Bland annat betonas betydelsen av god uppvärmning, riktiga träningsrörelser, bra skydd och ändamålsenlig utrustning.

Skador inom idrotten, ett standardverk på över 500 sidor, illustrerat med ca 400 bilder i färg och svartvitt, är skriven av två läkare med stor erfarenhet av idrott och idrottsskador. Denna utgåva, den tredje reviderade upplagan, är kraftigt omarbetad och till stora delar nyillustrerad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skador inom idrotten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. en svensk klassiker, ett måste för alla...
    Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

    en svensk klassiker, ett måste för alla PT/sjukgymnaster eller liknande. Använder än idag denna som ett uppslagsverk och informationskälla gällande skador och hälsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Lars Peterson är professor i ortopedi vid Göteborgs universitet. Han har spelat både fotboll och ishockey och varit fotbollslandslagets läkare.

Per Renström är professor i idrottsmedicin vid Karolinska institutet. Han har varit fotsbollsspelare och friidrottare. Båda är ledamöter av svenska och internationella medicinska idrottsorganisationer.