Slutet gott : med härliga desserter från Allt om Mat (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Allt om mat
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
01
Förlag
Prisma
Medarbetare
Abrahamsson, Astrid,
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 200 x 25 mm
Vikt
1090 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789151842066
Slutet gott : med härliga desserter från Allt om Mat (kartonnage)

Slutet gott : med härliga desserter från Allt om Mat

Kartonnage,  Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Det är inte lätt att vara dessert. Man gör entré när alla runt bordet är mätta och nöjda. Förrätten har tagit udden av hungern och huvudrätten har tagit hela scenen i besittning och lämnat en behaglig välsmakande mättnad i kroppen. Då först ska desserten göra sig gällande, väcka aptiten igen och få alla runt bordet att känna att det finns plats kvar i magen.

Det finns en del knep att ta till. Socker är förstås ett av dem, vi gillar socker och vi omsätter det snabbt. Ett annat är kyla eller svalka efter en varm måltid som i glassar och sorbeter. Ett tredje knep är syra, något vi kan längta efter för att det ska spjälka den mat vi redan njutit av. Det finns alltså en betydande utmaning i att vara en dessert, man ska locka, utmana, fresta.

På Allt om Mat har man alltid tagit fasta på detta. Ska det komma något gott på slutet ska det vara riktigt gott, spännande och inbjudande. Nu har tidningen samlat sina allra bästa desserter i den här boken.

Här hittar du läckra desserter av alla de slag: glass, sorbeter, parfaiter, mousse, panna cotta, crème caramel och brulée, sufflé och puddingar, pajer och annat bakat, frukt och bär, choklad. Vad sägs om en italiensk jordgubbsmousse? Eller en plommonpaj med mandelgrädde? Låt slutet bli riktigt gott!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »