Bröd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
01
Förlag
Prisma
Medarbetare
Andersson, Klas (fotograf), Wagner, Gunilla
Illustrationer
färgfoto
Dimensioner
288 x 287 x 20 mm
Vikt
1240 g
SAB
Qcae
ISBN
9789151842592
Bröd (inbunden)

Bröd

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka. Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda - längre än du tror! - och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar. Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bröd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bakbibel!
  Tobi, 5 april 2011

  Har precis testat Olof Viktors kavring och den är underbar. Lätt att få till om man följer receptet och som sagt, resultat är verkligen värt att vänta på.
  Den inledande faktadelen är omfattande och mycket givande.
  Klart nöjd med mitt köp.

 2. Baka bröd för fulla muggar
  Louise, 13 juli 2005

  Det här är den enda brödbok du behöver. Snygg layout, inspirerande, rolig och har med de viktigaste och trendigaste brödsorterna. Tycker dock att den är något för kort, därav betyg 4,5. Snyggt foto, det vattnas i munnen hela vägen till affären. För när du handlat denna bok kommer du snart behöva jäst, mjöl, ägg och en massa annat för den är SÅ inspirerande. Denna bok tar hembagerierna in i 2000-talet! Bravo!

 3. Grundlig bakning
  Bullen, 5 februari 2005

  Suverän bok om bakning, om man vill lära sig från grunden och ompröva lite av den vanliga slentrianbakningen. Detta är den brödbok jag länge letat efter - fokus på matbröd, inte kakor, förklaring av brödets mekanismer och bakningens metoder.

 4. Fin bok i konsten med brödbak
  Siri, 30 december 2004

  Är mycket nöjd. Tycker att man kommer långt med bra mjöl och surdeg. Den har varit fantastiskt användbar för mig. Fina nyttiga bröd med surdeg. Bra faktadel.
  Älskar att laga mat och baka och det är en av de bästa böcker jag har och som jag kommer att återkomma till mycket.

 5. Det blev fel, fel & fel...
  Jessika, 19 december 2004

  En erfaren hemmabakare blev jag först imponerad av boken. Nu när jag har bakat mig igenom ett fyrtiotal recept är jag mindre imponerad. Tidsanvisningarna är missvisande och trots att recepten följs till minsta gram är resultatet ofta en besvikelse och det krävs en massa provbakande för att få ett bra resultat, om man inte gett upp någonstans på vägen. Dessutom är vissa råvaror sällsynta och det är alldeles för mycket namedropping.
  För den som vill baka rekommenderar jag hellre Riddarbage... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Recensioner i media

Finns det något underbarare än nybakat bröd? Det var min tanke när jag kom fram till att jag skulle bli husets mästerbagare med hjälp av Jan Hedhs fantastiskt inspirerande bok om brödkonsten. Jag valde ut ett av de enklare recepten, som inte krävde att man satte en femdagars surdeg, och satte igång med mina franska baguetter. Efter många timmars jäsning, bortgöring och utbakning kan jag nu konstatera att om man vill göra bröd som Jan Hedh, kräver det sin tid och expertis. Boken är väldigt inspirerande men dess främsta målgrupp är nog den skara som redan kan titulera sig husets mästerbagare. För min egen del tar jag med mig tricket att göra en poolish innan, för att säkerställa att brödet blir luftigt på insidan och hårt i skorpan.

Bloggat om Bröd

Övrig information

Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda - längre än du tror! - och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.