Svampkokboken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2004-06-01
Upplaga
2., rev. uppl.
Förlag
Prisma
Medarbetare
Holmberg, Ingrid, Endom, Dieter, Pedersen, Anders
Illustratör/Fotograf
Ingrid Holmberg
Dimensioner
240 x 200 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Qcaad
ISBN
9789151843285
Svampkokboken (kartonnage)

Svampkokboken

(3 röster)
Kartonnage Svenska, 2004-06-01

Slutsåld

Pelle och Ingrid Holmberg, välkända svampupplysare, och Dieter Endom, köksmästare och svampkonsulent, har här samlat sina bästa svamp-recept: soppor & stuvningar, för- & smårätter, varmrätter med fisk, fågel och kött, vegetariska varmrätter, bakning, inläggningar och svampmjöl. Boken innehåller ett 70-tal recept, alla grundligt utprovade, och alla rätter är vackert fotograferade av Anders Pedersen.

Vi får veta vilka svampar som är kryddsvampar och alltså gärna ska blandas med mildsmakande svampar men inte så gärna med varandra; vilka som är bäst som stekta; vilka som man gör såser, stuvningar och soppor på, vilka som passar till skaldjur, vilka som med fördel kan blandas i köttfärs, läggas i grytor, marineras osv. Vidare får vi råd om plockning, rensning, frysning och torkning.

Här finns också tips på hur man tillagar alla odlade svampar som finns att köpa: shiitake, ostronskivling och portabella. Första upplagan av Svampkokboken utkom 2001. I denna andra, reviderade upplaga är ett tiotal recept och foton utbytta mot nya.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svampkokboken

Övrig information

Pelle Holmberg, biolog och folkbildare, medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och har tidigare skrivit ett flertal svampböcker. Ingrid Holmberg har lång erfarenhet av svampmatlagning och svampupplysning. Dieter Endom är svampkonsulent och köksmästare med svamprätter som specialitet. Anders Pedersen är fotograf och har illustrerat bl.a. Svenska bärboken och Naturens läckerheter.