Kraften bakom yoga : Ashtangayogans åtta delar enligt Sri K. Pattabhi Jois (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Katja Bergman
Medarbetare
Berg, Alexander (foto)
Illustratör/Fotograf
Nicole Rassmuson
Dimensioner
240 x 22 x 20 mm
Vikt
900 g
SAB
Ra
ISBN
9789151843360
Kraften bakom yoga : Ashtangayogans åtta delar enligt Sri K. Pattabhi Jois (inbunden)

Kraften bakom yoga : Ashtangayogans åtta delar enligt Sri K. Pattabhi Jois

ashtangayogans åtta steg enligt Sri K Pattabhi Kois

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2005-05-01

Slutsåld

Den enda kompletta boken om yoga som tar upp yogans alla åtta delar. Övningarna är bara en av de 8 delarna yoga innehåller så mycket mer! Yoga är en livsstil, eller en livsfilosofi, men ingen religion. Kanske är det därför, bland annat, som yoga blivit så stort i västvärlden. I vår stressade tillvaro, där sjukskrivningar på grund av utbrändhet är vanliga, kan vi behöva lite mer yoga för att stilla våra sinnen och för att må bättre.

Ashtangayoga är den yogaform som beskrivs i den här boken. En tydlig bildserie presenterar den första serien inom ashtangayoga med den i Europa erkände och välkände yogaläraren Petri Raisanen som modell. Här kommer varje asana (övning eller ställning) att beskrivas så grundligt att läsaren själv hemma i lugn och ro kan utöva yoga. Dessutom kommer just den övningens fördelar, det vill säga vad övningen kan göra för nytta, att beskrivas.
Ordet ashtanga betyder "8 delar" på sanskrit, och boken beskriver utförligt de 8 delarna inom yogan. Delarna har meditativa och fysiska inslag, och filosofiska riktlinjer för hur vi ska bete oss i olika situationer. Det finns ingen bok i världen som har beskrivit detta i sin helhet!

Dessutom om yogans historia, hur ashtangayogan kom till, vem som grundade den, hur man hinner med yoga i ett modernt liv, att yoga förändrar livet och hur man behåller sin vitalitet upp i åren med yoga.

Do your practice, and everything will follow
Sri K. Pattabhi Jois
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kraften bakom yoga : Ashtangayogans åtta ...

Övrig information

Den enda kompletta boken om yoga som tar upp yogans alla åtta delar. Övningarna är bara en av de 8 delarna yoga innehåller så mycket mer!
Träna för balans i livet! Gör som Madonna, Sting, Paul Simon, Mikael Nyqvist, Pernilla August, Djurgårdens hockeylag och Malin Berghagen.
Ashtangayogan är idag den mest växande yogaformen.

Yoga är en livsstil, eller en livsfilosofi, men ingen religion. Kanske är det därför, bland annat, som yoga blivit så stort i västvärlden. I vår stressade tillvaro, där sjukskrivningar på grund av utbrändhet är vanliga, kan vi behöva lite mer yoga för att stilla våra sinnen och för att må bättre.
Intresset för yoga har nog aldrig varit större än nu. För just nu är yoga hett! Men yoga är så mycket mer än akrobatiska övningar, meditation eller andningskontroll. Man pratar om yogans läkande krafter, om den används rätt.