Inkallning är så mycket mera (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
4. uppl.
Förlag
Prisma
Dimensioner
215 x 175 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789151843445
Inkallning är så mycket mera (kartonnage)

Inkallning är så mycket mera

kommunikation mellan människa och hund

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2004-02-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Inkallning är så mycket mera handlar om inkallning och i vidare bemärkelse om ömsesidig respekt och kommunikation, om inlärning för både valpen och den vuxna hunden. Denna nyutgåva kan läsas i förebyggande syfte eller när man vill lära hunden ändra ett felaktigt beteende.

Att lära hunden "Hit" eller "Kom" är både snabbt och enkelt gjort. De allra flesta hundar vet också vad de orden betyder. Har de inget bättre för sig kommer de glatt när vi kallar. Intressantare vore förstås om de hörsammade vårt rop även när haren flyr iväg mitt framför nosen. Men att lära hunden att respektera budskapet i den akuta situationen är inte lika lätt. I en inkallningssituation har hunden övertaget: det är helt upp till hunden vad den gör av situationen eftersom den är betydligt snabbare än sin ägare - något de allra flesta hundar är väl medvetna om. Vem hunden kommer att välja (dig eller haren) beror till största delen på vilken relation ni två har till varandra. Ur innehållet: Lära hunden inkallning - Valpträning - Några roliga övningar - Respektera mig - Rollen som ledare - Ett nej är ett nej - Pratar du med din hund? - Tålamod är ofta synonymt med tjat - Inlärning - Vänta på tillåtelse - Lära bort olater - Kopplet en bov i dramat - Skaffa en hund till - Roligare promenader - Inkallning är inte det viktigaste - Jakthunden

Memea Mohlin är en av Sveriges mest kända hundtränare. Hon har ett brett register som innefattar både träning i lydnad för husbehov och tävlingslydnad. Hon har också hjälpt många hundägare och hundar med kommunikationsproblem att bli ett fungerande team. Hon är en flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare och seminariehållare. Har också givit ut Aktivitetsboken, Lydnadsboken, Innan det smäller - om förebyggande skott-träning, Se vad jag säger - om hundars språk och videon Prata med hundar på hundars vis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inkallning är så mycket mera
 2. +
 3. Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkallning : från ståndskall, drev och andra sv... av Peter Ekeström (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Inkallning är så mycket mera. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Prisvärd bok
  Kristin Jonsson, 4 juli 2014

  Lättläst och full med användbara tips om hur du kan träna din hund. Författaren skriver om vikten av att kunna läsa hundens kroppsspråk. Önskar att det fanns fler ex på hur det språket kan se ut.

 2. Varning!
  Bengterikj, 10 september 2008

  En sak vill jag varna för att ta efter i denna bok och det är att redan mellan nio och tretton veckor (2-3 mån, sid 27) "bestraffa" en valp, som inte kommer på inkallning. De flesta vanliga valpköpare har nog inte hunnit bygga upp den förtroendefulla relation med sin valp som krävs för att den skall tåla en sådan behandling utan att relationen med föraren skadas.
  F.ö. lämnar denna bok många frågor obesvarade. Mohlin är bra på att raljera över vardagsproblem för en valpägare, men dålig på ... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderas ej!
  Clara, 23 augusti 2008

  Istället för att koncentrera sig på bestraffning och luddiga ord som "dominans" borde vi alla lägga vår energi på att skapa starka, positiva band till våra hundar så att de VILL vara till lags.

  Läs om klickerträning eller böcker av t.ex. Anders Hallgren och Barry Eaton!

 4. Rekommenderas varmt!
  Anna, 7 februari 2007

  En underbar bok som rekommenderas till alla hundägare!
  Lättläst och enkelt språk och tydliga roliga exempel med hög igenkänningsfaktor, antingen från din egen hund eller hundar du möter på promenaden! Jättebra genomgång av varför det är så viktigt med kontakt och ledarskap samt hur din hund blir en positiv och glad varelse, samt hur ni får många lycliga dagar! Boken har hjäpt oss jättemycket, vi läste den om och om igen i samband med att vi fick hem vår underbara golden-valp!
  Du kommer inte bli besviken!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Memea Mohlin

 • Hur får jag hunden att...?

  Memea Mohlin

  Hundar är helt underbara och rara. Nästan jämt ... fast kanske inte alltid, och vad gör man när den fyrbenta familjemedlemmen börjar agera på ett sätt som inte alls uppskattas av övriga familjemedlemmar? Hur får jag hunden att sluta ... är den abs...

 • Dra inte i kopplet

  Memea Mohlin

  Vi är inga superhjältar! Varken du eller hunden klarar av att vara fokuserade mer än 10 minuter i sträck. Därför ska ni träna i intervaller och däremellan ta paus. Med den här metoden är du ändå konsekvent mot din hund. Memea Mohlin är en välkänd ...