Magproblem : må bra och ät gott (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Angare, Bengtowe (fotograf)
Illustrationer
foto
Dimensioner
175 x 246 x 16 mm
Vikt
500 g
SAB
Vmb,Vej
ISBN
9789151844138
Magproblem : må bra och ät gott (inbunden)

Magproblem : må bra och ät gott

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Magproblem är något som drabbar oerhört många människor. Många lider i det tysta, andra söker hjälp men alltför sällan hittar läkaren orsaken till besvären. Då kallas åkommorna "funktionella" och det är dessa mystiska men mycket vanliga problem denna bok handlar om. Per Ove Lind går grundligt igenom de vanligaste magtarmåkommorna och även magrelaterade besvär, och han har en imponerande förmåga att söka upp de allra senaste forskningsrönen inom sina områden, inte bara inom den traditionella medicinen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Magproblem : må bra och ät gott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst.
    Ulrika, 23 februari 2007

    Detta är en bok som är lättläst. De tar upp vitt skilda problem och blir pga det dessvärre inte speciellt djupgående. Jag hade inte något större utbyte av recepten/hemkurerna. Vill man ha en bok som övergripande tar upp allt som rör matsmältning och liknade är denna bra. Detta är en bok för dig med lindriga besvär då och då eller om man bara är nyfiken och vill veta lite allmänt. Men jag rekommenderar ändå boken varmt även om den inte direkt visar på några orsaker eller lösningar av problem utan endast dess symptom.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Magproblem : må bra och ät gott

Övrig information

Om man inte vet varför besvären uppkommit är det svårt för läkaren att ordinera en effektiv medicin. Här beskrivs därför inte bara symtom utan också vanliga sammanhang och möjliga orsaker till problemen. Huvudsyftet är att hjälpa till att förbättra livskvalitén hos de många som lider av svårförklarliga magbesvär.
Per Ove Lind har en väl utvecklad nyfikenhet och en imponerande förmåga att söka upp de allra senaste forskningsrönen inom sina områden, inte bara inom den traditionella medicinen. Här har han åstadkommit en "bibel" för den intresserade allmänheten när det gäller de vanligaste funktionella magtarm-åkommorna: funktionell dyspepsi (värk i magen utan känd orsak) och IBS (irritable bowel syndrome; rettarm, buksmärtor omväxlande med diarré och förstoppning). Även halsbränna, illamående, uppblåst mage, förstoppning, diarré, gallbesvär etc gås igenom på samma grundliga sätt.
Klara besked ges om möjliga åtgärder och förslag på egenvård, både i förebyggande och behandlande syfte, följer på varje åkomma: sättet att äta, val av näringsämnen och livsmedel, matlagningens betydelse, motion, huskurer och receptfria läkemedel gås igenom.
Lind diskuterar i flera fall även känslolivets betydelse, stress och andra eventuella orsaker och han väjer inte för att ta upp alternativ behandling som t ex hypnos, massage, avslappningsövningar. Dessutom ger han tips om örter, livsmedel och t ex probiotika som kan ge lindring av besvären.