Den avklädda bruden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Katarina Jansson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Bride Stripped Bare
Dimensioner
25 x 145 x 215 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789151844213
Den avklädda bruden (inbunden)

Den avklädda bruden

av Anonym
(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

En kvinna försvinner, hennes övergivna bil hittas på en enslig klippudde. Hon hade alltid verkat nöjd med sitt liv, varit en god hustru: kärleksfull, trogen, tillfreds. Men efter sig har hon lämnat en självutlämnande dagbok som skildrar en oroande inre resa av sexuellt uppvaknande.
Bokens frispråkighet om sex väckte internationell sensation, och det faktum att den skrivits av en anonym författare fångade bokvärldens intresse och snart uppdagades författarens riktiga namn, Nikki Gemmell, en australiensisk författare, och mamma till två barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den avklädda bruden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sexuellt uppvaknande
    Majlinsan, 21 augusti 2005

    Här handlar det om sex på högsta nivå! Sexuell frigörelse. Man blir lite blyg när man läser den här boken, men har du börjat så är du fast. Texten är så uppseendeväckande och grov så inte ens författarinnan vill ge sig till känna. Mitt omdöme efter att ha läst - uppfriskande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anonym

Bloggat om Den avklädda bruden

Övrig information

En kvinna försvinner, hennes övergivna bil hittas på en enslig klippudde. Hon hade alltid verkat nöjd med sitt liv, varit en god hustru: kärleksfull, trogen, tillfreds. Men efter sig har hon lämnat en självutlämnande dagbok som skildrar en oroande inre resa av sexuellt uppvaknande.

Med sval distans blottlägger Den avklädda bruden chockerande sanningar om kärlek och sex. Den får läsaren att ifrågasätta om det någonsin är möjligt att verkligen känna en annan människa på djupet.

"Jag ville skriva extremt ärligt om sex", säger författaren, "men jag är gift och har barn och kände att jag riskerade för mycket om jag skrev under eget namn."

Därför valde hon att skriva under pseudonymen Anonym, som kvinnor gjort i alla tider för att våga vara mer frispråkiga. Men när de engelska rättigheterna till boken såldes under en het auktion på bokmässan i Frankfurt, utan att författarens namn avslöjades, började media intressera sig för boken. Var den skriven av en okänd kvinna i förorten? Någon som nominerats till Booker-priset? Eller av en man? Till slut avslöjade Sunday Telegraph författarens rätta identitet: hon hette Nikki Gemmell, var en australiensisk författare som levde i London och hade tidigare gett ut tre kritikerrosade romaner. Efter avslöjandet har boken kommit ut i tio länder, blivit en bästsäljare i flera av dem och toppat den australiensiska försäljningslistan före Harry Potter. Och Nikki Gemmell själv har blivit en förespråkare för kvinnors sexuella frigörelse i England.

I den svenska utgåvan har vi följt upplägget i den engelska pocketutgåvan: behållit pseudonymen Anonym, men inkluderat en intervju med författaren som gjordes efter avslöjandet.