Plantskolans bästa val (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Skoog, Anna (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
235 x 195 x 20 mm
Vikt
660 g
SAB
Qe
ISBN
9789151844350
Plantskolans bästa val (inbunden)

Plantskolans bästa val

Inbunden Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

En praktisk uppföljare till Zetas trädgård med en mängd utvalda växtförslag, som grundar sig på den välrenommerade plantskolans stora kunskaper och säkra stilkänsla.

Plantskolans bästa val skiljer sig på flera sätt från andra trädgårdsböcker. Dels genom valet av växter som alla har något extra, dels tack vare det stora urvalet av bladväxter: vitstrimmiga, prickiga, mörkröda, gulskimrande blad som står kvar i trädgården långt efter det att blommorna vissnat.
Det är en inspirerande bok som både väcker lust att prova nya spännande växtkompositioner och fungerar som en praktisk köpguide vid besök i landets alla plantskolor.
Bokens första del förklarar hur man skapar miljöer och vackra blickpunkter med växter, krukarrangemang och tillbehör, t.ex. vattenspeglar, effektfull ljussättning, personligt trädgårdspynt på lek och allvar.
I den andra delen finns ca 150 växt-beskrivningar av blommor, klätterväxter, buskar och träd av lite ovanligare slag ur Zetas sortiment och som samtidigt inte är för svårodlade. Solitärer och vackra kombinationer av växter med speciella bladformer och med vacker bark eller karakteristiskt växtsätt. Här beskrivs hur man skapar kontraster med hjälp av speciellt utvalda växter t. ex. till en skuggig hörna som behöver lysas upp. Även förslag på rariteter för entusiasten, gräs och ormbunkar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

En praktisk uppföljare till Zetas trädgård med en mängd utvalda växtförslag, som grundar sig på den välrenommerade plantskolans stora kunskaper och säkra stilkänsla. Plantskolans bästa val skiljer sig på flera sätt från andra trädgårdsböcker. Dels genom valet av växter som alla har "något extra", dels tack vare det stora urvalet av bladväxter: vitstrimmiga, prickiga, mörkröda, gulskimrande blad som står kvar i trädgården långt efter det att blommorna vissnat. Det är en inspirerande bok som både väcker lust att prova nya spännande växtkompositioner och fungerar som en praktisk köpguide vid besök i landets alla plantskolor. Bokens första del förklarar hur man skapar miljöer och vackra blickpunkter med växter, krukarrangemang och tillbehör, t.ex. vattenspeglar, effektfull ljussättning, personligt trädgårdspynt på lek och allvar. I den andra delen finns ca 150 växt-beskrivningar av blommor, klätterväxter, buskar och träd av lite ovanligare slag ur Zetas sortiment och som samtidigt inte är för svårodlade. Solitärer och vackra kombinationer av växter med speciella bladformer och med vacker bark eller karakteristiskt växtsätt. Här beskrivs hur man skapar kontraster med hjälp av speciellt utvalda växter t. ex. till en skuggig hörna som behöver lysas upp. Även förslag på rariteter för entusiasten, gräs och ormbunkar.