Fårboken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Östman, Nina (foto)
Illustratör/Fotograf
Sara Vide Ericson
Illustrationer
foto
Dimensioner
200 x 200 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Qdfg
ISBN
9789151844374
Fårboken (kartonnage)

Fårboken

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Fåret är faktiskt enklare att ha som husdjur än hunden, samtidigt som det ger både mjölk och ull år efter år. Dessutom kött och varma fällar. De svenska betesmarkerna förbuskas och lammkött importeras. I stället för att lägga ned ett stort arbete på att hålla hagar rena från sly kan en fårhjord skapa ett öppet landskap. Och vilket barn vill inte ha en egen liten lammunge att döpa när våren kommer? Det kan få vem som helst att omvärdera livet och ge en motvikt mot stress och utbrändhet. Att vara fårfarmare är dock ett seriöst åtagande där djurens välmående står i centrum. Boken tar upp allt som är viktigt att veta om den dagliga skötseln och vad som krävs för att både får och människor ska få en trygg och lättarbetad vardag. Den vänder sig till alla som någon gång sagt till sig själva: "man borde skaffa får" men som ännu inte vågat förverkliga drömmen. En handledning även för dem som redan har får året runt eller bara "lånar" dem under sommaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Jansson

  • Bokslutet

    Anders Jansson, Lars Nylin

    Anders tog Dragons till SM-guld, han är PR-geniet som värvade NBA-stjärnan Scottie Pippen. Han tränade även 1000 ungdomar i hemstaden och engagerade sig i projekt i Afrika och Asien. 2016 höll det inte längre, Dragons gick i konkurs. Anders anklag...

  • Livslögnen : om livets uppkomst

    Anders Jansson

    Tror du på utvecklingsläran? Vadå tror? Kan man överhuvudtaget ställa den frågan? Det är väl bevisat bortom allt tvivel att allt liv på jorden utvecklats så som utvecklingsläran och naturvetenskapen säger? Vi matas ständigt med budskapet att alla ...

Övrig information

Fåret är faktiskt enklare att ha som husdjur än hunden, samtidigt som det ger både mjölk och ull år efter år. Dessutom kött och varma fällar. De svenska betesmarkerna förbuskas och lammkött importeras. I stället för att lägga ned ett stort arbete på att hålla hagar rena från sly kan en fårhjord skapa ett öppet landskap. Och vilket barn vill inte ha en egen liten lammunge att döpa när våren kommer? Det kan få vem som helst att omvärdera livet och ge en motvikt mot stress och utbrändhet.

Att vara fårfarmare är dock ett seriöst åtagande där djurens välmående står i centrum. Boken tar upp allt som är viktigt att veta om den dagliga skötseln och vad som krävs för att både får och människor ska få en trygg och lättarbetad vardag. Den vänder sig till alla som någon gång sagt till sig själva: "man borde skaffa får" men som ännu inte vågat förverkliga drömmen. En handledning även för dem som redan har får året runt eller bara "lånar" dem under sommaren.