Ego girl (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Carlqvist, Ingrid (medf.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
235 x 165 x 22 mm
Vikt
680 g
SAB
Lz Gynning, Carolina
ISBN
9789151845234
Ego girl (inbunden)

Ego girl

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

I samma ögonblick som Carolina Gynning steg in i dokusåpan Big Brother föll domen över henne: Här kom en ny bimboblondin med största möjliga silikonbröst och ett enda mål i sikte att bli en av den nya tidens kändisar.

Drygt tre månader senare steg hon ut som en superidol. Utanför Big Brother-huset stod tusentals tonårsflickor och skanderade: Lina! Lina! Lina! De dyrkade marken där hon gick och var beredda att försvara henne med näbbar och klor mot alla som sätter likhetstecken mellan blond och dum.
Men varför blev Carolina Gynning tonårsflickornas hjältinna? Är det ett uttryck för att dagens unga tjejer bryr sig mer om det yttre än det inre? Eller är det vi andra som är så fast i våra fördomar mot vackra kvinnor att vi dömer ut dem utan att lyssna på dem?
I Ego girl berättar Carolina Gynning om sig själv. Om hur hon som 17-åring upptäcktes av en modellscout vid en busshållplats och kastades in i den internationella modellvärlden där hänsynslösa agenter inte skyr några medel för att utnyttja unga flickor. De vet att med knark och pengar kan man få tonåringar att ställa upp på det mesta.Carolina Gynning prövade hon också. Men hennes starka självkänsla och överlevnadsinstinkt höll henne alltid på rätt sida av gränsen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ego girl. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jätterolig!
    Malin, 6 juni 2006

    ÄNTLIGEN!! En störtskön tjej som tar för sig av livet - som går med huvudet högt och struntar i hur man "bör vara". En jätterolig "må bra"-bok med lite jävlar anamma som inte går att lägga bort!

  2. Kul läsning!
    Jenny, 21 november 2005

    Carolina är ju en rolig och stark tjej. Man kan inte låta bli att fängslas av hennes berättelse om sin modellkarriär, kokainfester och när hon bajsar ner sig på Harrolds m.m. Det är en lättläst och rolig bok som man tar sig genom snabbt. Vill man läsa något lättsamt och kul för att komma bort från sin ganska tråkiga och oglamorösa vardag är detta en bok för dig.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ego girl

Övrig information

I samma ögonblick som Carolina Gynning steg in i dokusåpan Big Brother föll domen över henne: Här kom en ny bimboblondin med största möjliga silikonbröst och ett enda mål i sikte - att bli en av den nya tidens kändisar. Drygt tre månader senare steg hon ut som en superidol. Utanför Big Brother-huset stod tusentals tonårsflickor och skanderade: "Lina! Lina! Lina!" De dyrkade marken där hon gick och var beredda att försvara henne med näbbar och klor mot alla som sätter likhetstecken mellan blond och dum.

Men varför blev Carolina Gynning tonårsflickornas hjältinna? Är det ett uttryck för att dagens unga tjejer bryr sig mer om det yttre än det inre? Eller är det vi andra som är så fast i våra fördomar mot vackra kvinnor att vi dömer ut dem utan att lyssna på dem? I Ego girl berättar Carolina Gynning om sig själv. Om hur hon som 17-åring upptäcktes av en modellscout vid en busshållplats och kastades in i den internationella modellvärlden där hänsynslösa agenter inte skyr några medel för att utnyttja unga flickor. De vet att med knark och pengar kan man få tonåringar att ställa upp på det mesta.Carolina Gynning prövade hon också. Men hennes starka självkänsla och överlevnadsinstinkt höll henne alltid på rätt sida av gränsen.