Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolution och hopp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Karin Andrae
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Iran Awakening
Medarbetare
Moaveni, Azadeh (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
700 g
SAB
Lz Ebadi, Shirin,Koak.55
ISBN
9789151845661
Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolution och hopp (inbunden)

Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolution och hopp

en oförglömlig berättelse om kamp, revolution och hopp

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

?Detta är den fängslande historien om en märklig och mycket modig kvinna som genomlever en tid av stora och svåra omvälvningar. Och som alltid tar sig igenom med högburet huvud.?
Ärkebiskop Desmond Tutu

Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, är en av vår tids mest spännande kvinnor. Hon gjorde en snabb karriär och blev en av Irans första kvinnliga domare, men när regimen efter revolutionen förklarade att kvinnor var olämpliga i sådana befattningar, degraderades hon till kontorsbiträde.
Så småningom fick hon tillstånd att öppna en egen advokatbyrå, och hon koncentrerade sig på att försvara de mänskliga rättigheterna. Framför allt tog hon sig an kvinnor och barn i politiskt laddade fall som de flesta andra jurister inte vågade handha.
Hon är en rättfram och omstridd person som har arresterats och även blivit utsatt för mordförsök, men regimen har inte lyckats tysta henne.
Hennes memoarer är en gripande och mycket personlig och levande skildring av hur politiska och religiösa omvälvningar förvandlar en stabil tillvaro till kaos.

?Alla som verkar för mänskliga rättigheter i Iran måste lära sig leva med rädslan, från första början, men jag har lärt mig att behärska den.?
Shirin Ebadi
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolution och hopp. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oförglömlig läsning!
    Susanne, 1 mars 2007

    En oförglömlig resa från 50-talet tills idag i Irans historia, berättat av den otroligt starka Shirin Ebadi. Shirins berättelse ur kvinnligt perspektiv om Iran där hon växte upp och där hon utbildade sig till domare är mycket intressant att läsa. 2003 tilldelades hon Nobels fredspris.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolu...

Övrig information

Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, är en av vår tids mest spännande kvinnor. Hon gjorde en snabb karriär och blev en av Irans första kvinnliga domare, men när regimen efter revolutionen förklarade att kvinnor var olämpliga i sådana befattningar, degraderades hon till kontorsbiträde. Så småningom fick hon tillstånd att öppna en egen advokatbyrå, och hon koncentrerade sig på att försvara de mänskliga rättigheterna. Framför allt tog hon sig an kvinnor och barn i politiskt laddade fall som de flesta andra jurister inte vågade handha. Hon är en rättfram och omstridd person som har arresterats och även blivit utsatt för mordförsök, men regimen har inte lyckats tysta henne. Hennes memoarer är en gripande och mycket personlig och levande skildring av hur politiska och religiösa omvälvningar förvandlar en stabil tillvaro till kaos.