Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Hedner, Annika (fotograf)
Illustrationer
foto
Dimensioner
175 x 220 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789151845746

Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Valpboken ger hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund.

Valpboken handlar om hur härligt det är att umgås med en valp och följa dess utveckling. Hur spännande det är att studera valpen och lära sig förstå vad den menar och varför den reagerar som den gör i olika situationer. Och, inte minst, hur du ska göra för att få den att förstå vad du vill att den ska göra. Den handlar också om tankar innan valpköpet, utvecklingsfaser och lydnadsträning.
Boken är uppbyggd i fyra delar:

&8226; Allmän hundkunskap
&8226; Hur man hanterar och sköter hunden
&8226; Lär din hund grunderna för en god allmänlydnad
&8226; Förslag på hur du aktiverar din hund på ett bra sätt

Boken kan läsas och användas av dem som redan har skaffat, eller är på väg att köpa valp. Den fungerar också bra som kurslitteratur för instruktörer som har valpkurser eftersom den innehåller så många olika lydnads- och aktiveringsövningar anpassade för den lilla valpens förmåga att lära.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vi har skaffat en hund och boken hjälpa att lära honom...
  Ote Pulst, 21 juni 2013

  Vi har skaffat en hund och boken hjälpa att lära honom på enkelt sätt. Jag är jättenöjd och hittade många tips.

 2. Tunn
  Frasse, 1 november 2012

  Nja... inte så mycket matnyttigt i denna bok tyvärr. Broschyrerna från uppfödaren ger minst lika mycket info. Det måste finnas bättre läsning!

 3. Omoderna metoder
  Henrika, 2 oktober 2012

  Intressant läsning om inkallning, kommer inte hunden, så ta till aga, även då hunden dyker upp efter 2 timmar. Vad lär sig hunden av detta???
  Kadaverdiciplin var populärt förr, men trodde inte att det på 2000-talet gavs ut en bok med dessa generella råd.

 4. En inkallning som ALLTID fungerar
  Bengterikj, 16 oktober 2008

  Vill man ha en inkallning, som alltid fungerar, även när hunden är på språng efter något riktigt roligt, skall man testa Git Jerings metod, som beskrivs i boken. På köpet slipper man det trista nypandet och grälandet på den lilla valpen, om den inte skulle råka komma nån gång, när man ropar på den. Dessutom är detta en riktigt trevlig bok för nybörjaren!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Valpboken : grunden för en positiv samvar...

Övrig information

2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Valpboken ger hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund. Valpboken handlar om hur härligt det är att umgås med en valp och följa dess utveckling. Hur spännande det är att studera valpen och lära sig förstå vad den menar och varför den reagerar som den gör i olika situationer. Och, inte minst, hur du ska göra för att få den att förstå vad du vill att den ska göra. Den handlar också om tankar innan valpköpet, utvecklingsfaser och lydnadsträning. Boken är uppbyggd i fyra delar: - Allmän hundkunskap - Hur man hanterar och sköter hunden - Lär din hund grunderna för en god allmänlydnad - Förslag på hur du aktiverar din hund på ett bra sätt Boken kan läsas och användas av dem som redan ha skaffat, eller är på väg att köpa valp. Den fungerar också bra som kurslitteratur för instruktörer som har valpkurser eftersom den innehåller så många olika lydnads- och aktiveringsövningar anpassade för den lilla valpens förmåga att lära.