Den siste tempelriddaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2006-07-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Ulla Danielsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The last templar
Dimensioner
165 x 235 x 32 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789151846156
Den siste tempelriddaren (inbunden)

Den siste tempelriddaren

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-07-01

Slutsåld

Akko, år 1291. Medan staden brinner efter angreppet av sultanens trupper, sätter Tempelfalken segel och för bort en liten skara riddare, åt vilka ordens stormästare anförtrott ett mystiskt skrin. Skeppet försvinner spårlöst.
New York City, nutid. Fyra ryttare, utklädda till tempelriddare, anfaller Metropolitanmuseet under det högtidliga öppnandet av en utställning med skatter från Vatikanen och stjäl en medeltida chiffermaskin. Därmed kastas FBI-agenten Sean Reilly och arkeologen Tess Chaykin in i en livsfarlig katt-och-råtta-lek med skoningslösa mördare. Det riskfyllda äventyret för dem genom tempelriddarnas mörka historia; och slutligen upptäcker de en häpnadsväckande hemlighet som kommer att skaka den religiösa världen i dess grundvalar.
Alla som tyckte om Da Vinci-koden kommer att älska denna spännande blandning av konspirationsteorier, action och mysterier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den siste tempelriddaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hög spänning
  Gerre , 22 juli 2007

  Klart läsvärd bok med hög klass där religionens mystik fångar en.

 2. Inget vidare
  Mattias, 25 januari 2007

  Väldigt platt historia som luktar da-vincikodenkomplex på mils avstånd. Taffligt språk, taffliga personbeskrivningar, religiöst banal och lite löjlig och alldeles för klichéartad för att vara spännande. Nej, läs något bättre istället. Varför inte "Den sista hemligheten"?

 3. I klass med Da vinci koden...
  Lasse, 12 januari 2007

  Suverän & spännande läsning, jag hade väldigt svårt att slita mig från den.

Visa alla 3 recensioner

Recensioner i media

Likt apokalypsens ryttare stormar fyra tempelriddare in på Metropolitanmuseet i New York och orsakar död och förintelse i sin jakt efter en krypteringsmaskin från 1500-talet. Vittne till detta bisarra rån blir arkeologen Tess, som tillsammans med FBI-agenten Reilly dras in en farlig och actionfylld jakt som kommer att leda dem till en hemlighet som kan förändra hela världen. En hemlighet som varit väl bevarad av tempelriddarordern sedan den upptäcktes av nio tempelriddare på 1200-talet i Jerusalem.

Du känner säkert igen konceptet från bl a Da Vinci-koden och andra böcker som följt i kodens kölvatten, men jag måste säga att Raymond Khourys roman hör till det absolut bästa jag hittills läst i genren. Mysterierna och koderna är kanske inte lika invecklade som i Da Vinci-koden, men å andra sidan är Den siste tempelriddaren oerhört välskriven och ett riktigt actionspäckat äventyr. En del av förklaringen ligger säkert i att Khoury är en känd manusförfattare, för man märker hur noggrant han har jobbat med att bygga upp scenerna och karaktärerna i boken.

Jag fick påminna mig själv ett par gånger att det faktiskt var en bok jag läste och inte en film jag såg, för Khoury har en fantastisk förmåga att visualisera sin berättelse. Det är en fartfylld berättelse där man dras med redan från inledningen och sedan är det nästan omöjligt att släppa taget. Det ända som man saknas är egentligen filmmusiken, för det här är en riktigt bra och spännande underlag för en film, och enligt. Khourys hemsida så arbetar han för fullt med att skriva ett filmanus av boken, men vänta nu inte på filmen utan läs boken först!

Bloggat om Den siste tempelriddaren

Övrig information

När Raymond Khoury för fem år sedan erbjöds 350 000 dollar av ett av de största amerikanska förlagen för rättigheterna till denna bok var deras enda villkor att allt som handlade om religion skulle tas bort. Khoury vägrade. Sedan kom Dan Browns Da Vinci-koden ut och plötsligt var religiösa mysterier inte längre så kontroversiella. Akko, år 1291. Medan staden brinner efter angreppet av sultanens trupper, sätter Tempelfalken segel och för bort en liten skara riddare, åt vilka ordens stormästare anförtrott ett mystiskt skrin. Skeppet försvinner spårlöst. New York City, nutid. Fyra ryttare, utklädda till tempelriddare, anfaller Metropolitanmuseet under det högtidliga öppnandet av en utställning med skatter från Vatikanen och stjäl en medeltida chiffermaskin. Därmed kastas FBI-agenten Sean Reilly och arkeologen Tess Chaykin in i en livsfarlig katt-och-råttalek med skoningslösa mördare. Det riskfyllda äventyret för dem genom tempelriddarnas mörka historia; över Manhattans kyrkogårdar, tvärs över kontinenter, till ödsliga bergstrakter i Turkiet och in i Vatikanens innersta. Slutligen upptäcker de en häpnadsväckande hemlighet som kommer att skaka den religiösa världen i dess grundvalar. Alla de som tyckte om Da Vinci-koden kommer att älska denna spännande blandning av konspirationsteorier, action och mysterier.