Tjocka tanten rockar fett : kåserier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Adolfsson, Marianne (foto)
Illustratör/Fotograf
Marianne Adolfsson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
170 x 140 x 14 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789151846187
Tjocka tanten rockar fett : kåserier (häftad)

Tjocka tanten rockar fett : kåserier

Häftad,  Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

"Tjockisen är den nye negern", slog de berömda Spanarna nyligen fast i radion.
I en tid när alla Extreme makeover-program har blivit en egen religion, så är det bara en sak som är värre än att vara tjock: Att vara både tjock och tant.

Hillevi Wahl har viktpendlat mellan sextio och nittio kilo hela sitt liv och tyckte det var på tiden att någon skrev en rolig bok om hur det är att vara tjock. Eftersom hon dessutom nyss har passerat fyrtio, så passade hon på att göra upp med alla åldersnojjor samtidigt.
Tjocka tanten rockar fett är en kåserisamling som handlar om hur det är att leva med ett inre kakmonster och ändå våga klättra i berg och hoppa fallskärm. Den handlar om hur det är att vara vågmissbrukare, ha ett uppmätt kroppsfett på 33,6 procent och gå på viktväktarmöten och bli utskälld för att man inte rättar in sig i tjockisledet. Den handlar om den ena misslyckade bantningskuren efter den andra och vådan av att smörja in benen innan man går på vattenspinning. Gör nu för all del inte det!
Men framför allt handlar den om vilket enormt resursslöseri det är att så många av världens kvinnor ägnar all sin tid och kraft åt att gå ner ett hekto eller två, i stället för att skriva en bok eller göra revolution. Så ta en kaka till, för du är inte alls vad du äter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

"Tjockisen är den nye negern", slog de berömda Spanarna nyligen fast i radion. I en tid när alla Extreme makeover-program har blivit en egen religion, så är det bara en sak som är värre än att vara tjock: Att vara både tjock och tant. Hillevi Wahl har viktpendlat mellan sextio och nittio kilo hela sitt liv och tyckte det var på tiden att någon skrev en rolig bok om hur det är att vara tjock. Eftersom hon dessutom nyss har passerat fyrtio, så passade hon på att göra upp med alla åldersnojjor samtidigt. Tjocka tanten rockar fett är en kåserisamling som handlar om hur det är att leva med ett inre kakmonster och ändå våga klättra i berg och hoppa fallskärm. Den handlar om hur det är att vara vågmissbrukare, ha ett uppmätt kroppsfett på 33,6 procent och gå på viktväktarmöten - och bli utskälld för att man inte rättar in sig i tjockisledet. Den handlar om den ena misslyckade bantningskuren efter den andra och vådan av att smörja in benen innan man går på vattenspinning. Gör nu för all del inte det! Men framför allt handlar den om vilket enormt resursslöseri det är att så många av världens kvinnor ägnar all sin tid och kraft åt att gå ner ett hekto eller två, i stället för att skriva en bok eller göra revolution. Så ta en kaka till, för du är inte alls vad du äter.