Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Peterson, Nisse (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789151846200
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott (kartonnage)

Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott

Kartonnage Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.

Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.
Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.

Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.
För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Stark, glad, gravid : träning för dig som väntar barn

    Maria Wigbrant, Lotta Brinck, Anna Frisk

    Vad kan jag träna som gravid och hur kommer jag igång efter förlossningen? Vilken mat får jag äta? Här är den kompletta hälsoboken med träningsprogram, hälsotips och matidéer för hela graviditeten i en tredje, uppdaterad upplaga. Boken är utökad m...

Övrig information

Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen. Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet. Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig - både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.