Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Desser, Klara (form) / Desser, Hans (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
256 x 185 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Qcaa,Qcabb
ISBN
9789151846224
Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor (kartonnage)

Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor

Kartonnage, Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.

Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut.
Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.

GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt.
Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn! I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag - i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana. Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut. Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa - följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgrecepten är lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje. GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense - långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt. Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet - det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!