Stenläggning : projekt, teknik, material : gångar, trappor, murar, altaner, stenpartier m.m. (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Steg för steg
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Bodil Andersson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Stonework
Medarbetare
Bridgewater, Gill (medf.)
Illustratör/Fotograf
Gill Bridgewater
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
300 x 225 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Qe,Ppbdak.09
ISBN
9789151846460

Stenläggning : projekt, teknik, material : gångar, trappor, murar, altaner, stenpartier m.m.

projekt, teknik, material; gångar, trappor, murar, altaner, stenpartier m.m.; steg för steg

Kartonnage, Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Stenläggning ger inspiration till spännande förnyelse och förändring i trädgården genom anläggning av olika stenprojekt, som alla presenteras med utförliga arbetsbeskrivningar och mängder av instruktiva foton.

I Stenläggning får man praktiska tips och idéer om hur sten, ibland kompletterad på ett spännande sätt med grus och singel, kan utnyttjas för olika funktioner i trädgården.
Bland projekten finns gångar, till exempel en vacker slingrande gång av oregelbundna grå stenplattor och en trevlig gång lagd av återanvänd tegel och gatsten. Det finns snygga trappor lagda av block eller murade av vacker sandsten samt murar i rustik sten av olika slag. Men det finns också en altan lagd med olika stora fyrkantiga plattor samt trädgårdsrekvisita som murade bänkar, bord och plantlådor.
Man kan mycket väl använda gammal sten i sin trädgård och flera av bokens projekt är genomförda med återanvänd sten. Det skapar både charm och god ekonomi.
Projekten kräver i de flesta fall inga speciella förkunskaper utan kan genomföras även av den som är nybörjare. De beskrivs steg för steg med enkla instruktioner och fotografier. Till varje projekt finns en lista med de verktyg som behövs samt allt material med måttangivelser. Även svårighetsgrad och beräknad tidsåtgång anges. Tydliga sprängskisser gör projekten enkla att följa - från den första planeringen och beräkningen av material till det färdiga resultatet. De färdiga projekten presenteras också med vackra bilder i trädgårdsmiljö.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stenläggning : projekt, teknik, material ...

Övrig information

Stenläggning ger inspiration till spännande förnyelse och förändring i trädgården genom anläggning av olika stenprojekt, som alla presenteras med utförliga arbetsbeskrivningar och mängder av instruktiva foton. Stenläggning får man praktiska tips och idéer om hur sten, ibland kompletterad på ett spännande sätt med grus och singel, kan utnyttjas för olika funktioner i trädgården. Bland projekten finns gångar, till exempel en vacker slingrande gång av oregelbundna grå stenplattor och en trevlig gång lagd av återanvänd tegel och gatsten. Det finns snygga trappor lagda av block eller murade av vacker sandsten samt murar i rustik sten av olika slag. Men det finns också en altan lagd med olika stora fyrkantiga plattor samt trädgårdsrekvisita som murade bänkar, bord och plantlådor. Man kan mycket väl använda gammal sten i sin trädgård och flera av bokens projekt är genomförda med återanvänd sten. Det skapar både charm och god ekonomi. Projekten kräver i de flesta fall inga speciella förkunskaper utan kan genomföras även av den som är nybörjare. De beskrivs steg för steg med enkla instruktioner och fotografier. Till varje projekt finns en lista med de verktyg som behövs samt allt material med måttangivelser. Även svårighetsgrad och beräknad tidsåtgång anges. Tydliga sprängskisser gör projekten enkla att följa - från den första planeringen och beräkningen av material till det färdiga resultatet. De färdiga projekten presenteras också med vackra bilder i trädgårdsmiljö.