Kosmos - en kortkort historik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Hans Uno Bengtsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A Briefer History of Time
Medarbetare
Mlodinow, Leonard (medf.)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
245 x 180 x 15 mm
Vikt
580 g
SAB
Uaa
ISBN
9789151846576
Kosmos - en kortkort historik (inbunden)

Kosmos - en kortkort historik

Inbunden,  Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

En av världens mest kända och populära fysiker är tillbaka med ännu ett verk som tar sig an de stora frågorna inom modern naturvetenskap: beskrivningen av rummets och tidens natur och av de krafter som styr vårt universum.

Stephen Hawkings Kosmos – En kort historik har blivit legendarisk; med över 9 miljoner sålda ex och publicerad på fler än 40 språk är den ett internationellt fenomen utan motstycke inom populärvetenskapen.
Nu kommer fortsättningen! Mycket har hänt inom astrofysiken under de senaste åren och Kosmos – En kortkort historik är en mer lättillgänglig och uppdaterad version av succéboken.
Trots att denna volym – bokstavligen – är något kortare, utvidgar den i själva verket de stora ämnena från den föregående. Rent tekniska begrepp har försvunnit och ämnen av brett intresse som var svåra att följa eftersom de var spridda över hela boken, har nu givits hela egna kapitel, däribland relativitet, det krökta rummet och kvantteori.
Tillsammans med kollegan Leonard Mlodinow har Hawking skrivit en trevlig, kortfattad och lättläst översikt över hur naturvetenskapen och vår världsbild vuxit fram, från antikens föreställningar fram till kvantgravitation och Teorin för Allting.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

En av världens mest kända och populära fysiker är tillbaka med ännu ett verk som tar sig an de stora frågorna inom modern naturvetenskap: beskrivningen av rummets och tidens natur och av de krafter som styr vårt universum. Stephen Hawkings Kosmos - En kort historik har blivit legendarisk; med över 9 miljoner sålda ex och publicerad på fler än 40 språk är den ett internationellt fenomen utan motstycke inom populärvetenskapen. Nu kommer fortsättningen! Mycket har hänt inom astrofysiken under de senaste åren och Kosmos - En kortkort historik är en mer lättillgänglig och uppdaterad version av succéboken. Trots att denna volym - bokstavligen - är något kortare, utvidgar den i själva verket de stora ämnena från den föregående. Rent tekniska begrepp har försvunnit och ämnen av brett intresse som var svåra att följa eftersom de var spridda över hela boken, har nu givits hela egna kapitel, däribland relativitet, det krökta rummet och kvantteori. Tillsammans med kollegan Leonard Mlodinow har Hawking skrivit en trevlig, kortfattad och lättläst översikt över hur naturvetenskapen och vår världsbild vuxit fram, från antikens föreställningar fram till kvantgravitation och Teorin för Allting.