Våra älskade torpväxter : och hur vi odlar dem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Dimensioner
195 x 195 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Qe
ISBN
9789151847238
Våra älskade torpväxter : och hur vi odlar dem (kartonnage)

Våra älskade torpväxter : och hur vi odlar dem

(25 röster)
Kartonnage, Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

?Invid en björkstam mitt inne i djupaste skogen träffar jag på ett bestånd såpnejlikor ? rosavita, högvuxna och ranka. Då vet jag att inte långt härifrån har det legat ett torp.?

Inga Wallenquist berättar ? mycket livfullt, allmänbildande, och lagom personligt ? om de vanligaste torpväxterna och deras kulturhistoria. Dessa växter är inte speciella på något sätt; det är helt enkelt de mest omtyckta, härdiga och lättodlade gamla trädgårdsblommor som finns. Det sistnämnda var inte minst viktigt för torparna, som ju hade annat för sig än att klema med växterna runt knuten. Och detsamma gäller dagens dubbelarbetande villaägare.
Varje växt presenteras i text och bild ? varifrån de kommer, hur de har använts förr, varför de heter som de gör, huruvida de fortfarande finns kvar runt torpen, hur de växer och förökar sig. Föredömligt avslutas varje kapitel med en faktaruta med rubrikerna: Familj, Beskrivning, Odling och Förökning.
Ett fyrtiotal växter, som akleja, doftschersmin, fingerborgsblomma, höstaster, lupin, löjtnantshjärta, myskmalva, pion och stormhatt presenteras med bild, ofta i vackra gamla torpmiljöer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Våra älskade torpväxter : och hur vi odla...