Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Hertzell, Daniel (foto)
Dimensioner
285 x 225 x 25 mm
Vikt
1280 g
SAB
Qca
ISBN
9789151847443
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna (inbunden)

Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.

I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
?När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.?
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Karin har lyckats igen!
    En Foodie, 10 juli 2007

    En härlig blandning av enkla och lite mer komplicerade recept med Karins karaktäristiska smaker.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta. I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter. Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen. "När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm." Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.