Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
248 x 176 x 20 mm
Vikt
660 g
SAB
Qcd
ISBN
9789151848341
Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande (inbunden)

Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Vårens nyutslagna björklöv, sensommarens blommor och frukter, höstens nypon och vinterns doftande kryddor. Rosendals välkända örtterapeut Lisen Sundgren delar generöst med sig av sin kunskap och visar hur man året runt kan använda välgörande örter för att skapa sitt eget sinnliga spa.

Hon ger förslag till olika bad, ansiktsvatten, skrubbar, badsalt, krämer och salvor som man kan göra själv av örter och andra enkla ingredienser. För varje årstid beskriver hon vilka växter som finns tillgängliga och berättar om deras fantastiska egenskaper: mejram är lugnande, basilika fungerar som en riktig glädjespridare, ringblomma är bra till det mesta och björklöv kan användas som en naturlig tvål.
Lisen visar också att örtspa kan vara ett sätt att umgås. På sommaren är det härligt att ta med skrubbar och inpackningar till stranden. Och när hösten sveper in gäller det att hålla värmen med sköna värmande bad med doftande kryddor medan vinden viner utanför fönstret?
Lisen Sundgrens lustfyllda texter och Charlotte Gawells fantastiska bilder ger inspiration till ett hemmaspa fyllt till brädden med örter, kryddor, färger och dofter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En vacker och väldigt användbar bok! Jag älskar att...
  Sara, 3 september 2013

  En vacker och väldigt användbar bok! Jag älskar att den är upplagd efter årstiderna. Här finns massor av enkla, användbara och helt ljuvliga recept på alltifrån barrdoftande fotbad till rosenskrubb. Lisen besitter en stor kunskap om örterna och naturen och allt stärkande man kan använda den till, och jag är så glad att få ta del av hennes kunskap!

 2. Fantastisk bok. Fylld med recept på naturliga spa...
  Anna Toresson, 3 juli 2013

  Fantastisk bok. Fylld med recept på naturliga spa behandingar man kan göra hemma med tillgång av naturens växter. Denna bok rekommenderas varmt!

 3. Intressant och vacker
  .::Lilac::., 8 mars 2008

  Söt bok med vackra bilder och intressanta recept! De flesta är väldigt enkla; där behöver du bara sådant du har hemma och som inte är dyrt alls. Andra recept är dock lite avancerade och kräver sådant som kanske kan vara lite dyrt och svårt att hitta. Detta är en bok jag rekommenderar för personer som gillar det naturliga.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lisen Sundgren

Bloggat om Lisens örtspa : för skönhet och välbefinn...