Utomhusprojekt : husägarens stora handbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Dimensioner
285 x 225 x 20 mm
Vikt
1660 g
SAB
Qe
ISBN
9789151848938
Utomhusprojekt : husägarens stora handbok (inbunden)

Utomhusprojekt : husägarens stora handbok

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Det här är en komplett bok för alla som har en plats utanför huset att utveckla sin kreativitet på. Utomhusprojekt innehåller mängder av inspiration och konkreta projekt i stilar och material som passar för svenska förhållanden.

Boken inleds med inspirerande bilder från trädgårdar och skisser med förslag på hur du kan planera ytorna i din trädgård. Därefter kommer över hundra olika stora och små projekt - allt från blomlådor till lusthus - som du kan bygga själv eller med lite hjälp, för att göra trädgården till en trivsam och användbar plats. Några exempel på projekt är bord, bänkar, staket och grindar, spaljéer, pergola, portal, odlingslådor, fågelbord, lekstuga, bod, lusthus, garage, carport, trädäck och trappa.
Du bygger projekten i trä, sten eller betong, och ofta är materialen kombinerade för att skapa en spännande design och göra resultatet hållbart i vårt klimat. Boken innehåller därför avsnitt där du får lära dig hur de olika materialen fungerar och vilka verktyg du behöver.
Dessutom går Leif Qvist noga igenom de grundtekniker du kommer att använda när du bygger dina projekt: gjuta med betong, laga sprickor, göra stensättningar, kapa till sten, lägga mönster, bygga stödmur och ordna dränering, foga ihop trä så att det håller och blir vackert, och ytbehandlingar för att öka livslängden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »