Yoga för kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Hildonen, Anneli (foto)
Dimensioner
245 x 225 x 15 mm
Vikt
760 g
SAB
Dbdde,Rai
ISBN
9789151848945
Yoga för kvinnor (inbunden)

Yoga för kvinnor

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Det finns gott om yogaböcker men ingen som direkt utgår från kvinnors olika åldrar och behov.

Yogan är ett kraftfullt verktyg som kan påverka kvinnors välbefinnande i olika stadier av livet: lindra humörsvängningar i tonåren och vid PMS, minska problem under graviditeten och efter förlossningen samt under klimakteriet.
Under lång tid har vi ägnat oss åt att träna för att få vackra och välformade kroppar, men jakten på den perfekta kroppen har snarare ökat avståndet mellan kropp och själ. Därför har yogan fått ett sådant genomslag i västvärlden de senaste åren.
Yoga för kvinnor inleds med en kort introduktion som bland annat presenterar de åtta stegen som är yogans grundpelare. Sedan följer några andningsövningar som man använder sig av när man praktiserar yoga, och som hjälper till att öka utövarens lugn och koncentration.
Huvuddelen i boken innehåller ett femtiotal övningar som framför allt bygger på hathayogan, men är influerade av ashtangiyogan. Rörelserna och ställningarna ger styrka, smidighet och avslappning. De är indelade efter de olika behov kvinnan har under sitt liv, med tyngdpunkten på kvinnan mitt i livet. Självklart går de att kombinera ihop till ett personligt program. Merparten kräver inga förkunskaper, men efter några gånger når utövaren djupare in i varje rörelse.
Alla ställningar i boken visas av lärare som dagligen undervisar i yoga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yoga för kvinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Yoga
    Gith Seger, 28 februari 2014

    Jättebra bok. Har läst den flera gånger. Foton i boken är mycket fina och beskriver tydligt hur man ska utföra rörelserna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Björkegren

  • Professionell utveckling : inom läkaryrket

    Sven-Olof Andersson, Karin Björkegren, Mats Foldevi, Stefan Lindgren, Stig Rödjer

    Vad innebär professionalism för en läkare? Sedan millennieskiftet har andra sidor av läkarens yrkesroll än de strikt naturvetenskapliga fått en allt större uppmärksamhet, och begreppet tillerkänns nu en djupare innebörd och större betydelse. En än...