Två husvagnar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2008-02-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
Two Caravans
Dimensioner
216 x 143 x 29 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789151849157
Två husvagnar (inbunden)

Två husvagnar

Inbunden, Svenska, 2008-02-01

Slutsåld

Två husvagnar är en fantastiskt rörande och kvick roman av succéförfattaren till En kort berättelse om traktorer på ukrainska.

Den unga och troskyldiga Irina kommer till England från Ukraina med drömmar om ett nytt och bättre liv. Men det visar sig snart att ingenting är enkelt i det förmodade paradiset i väst. Hon hamnar genast i klorna på landsmän som gärna tar tillvara på illegal och tacksam arbetskraft.
Efter att genast ha blivit fråntagen sitt pass och en del av sina illusioner skickas Irina ut på landet för att jobba med jordgubbsplockning. Hon blir inhyst i kvinnornas husvagn där hon samsas och trängs med en milt sagt brokig skara från olika delar av världen. Mitt emot står männens vagn, också den bebodd av osannolika människotyper av blandad bakgrund. En av dem är Andrij - som liksom Irina är från Ukraina - med guldkantade förhoppningar om hur det nya livet ska gestalta sig.
Två husvagnar handlar om att mot alla odds skapa sig ett eget liv, och hitta sin egen plats i en ny och främmande miljö. Eller att ge upp och återvända hem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marina Lewycka